Waar wil je weg van? En waar verlang je naar?
Van vastzitten in het verleden naar los breken en voluit leven;
Van leven vanuit je hoofd (denken en doen) naar voelen en zijn in het hier en nu;
Van overleven achter maskers naar het innemen van je eigen plek.

Tijdens een therapietraject begeleid ik cliënten die op één of andere manier vastlopen in hun leven. Ik zet daarbij verschillende psychodynamische begeleidingsvormen in, zoals traumatherapie, lichaamsgerichte therapie, regressie- en reïncarnatietherapie, hypnotherapie, rouwverwerking en systemisch werk.

Psychodynamisch werk richt zich op gewaarwording van wat er speelt, verwerking en integratie. Het helpt je om terugkerende onbewuste gedachten, gevoelens en gedrag naar de oppervlakte te brengen en te verwerken.

Het volgende staat daarbij centraal:

 • Echtheid
  Jezelf zijn, eerlijkheid en openheid van beide kanten zijn noodzakelijk tijdens een therapietraject. Ik nodig je uit om jezelf te laten zien, authentiek te zijn.
 • Helderheid
  De begeleiding kenmerkt zich in helderheid. Ik daag je uit om dieper in jezelf te kijken en te voelen. Ook als dat pijnlijk is.
 • Erkenning
  Wanneer je vast zit is het allereerst belangrijk dat jij jezelf erkenning gaat geven. We creëren samen ruimte voor aanvaarding. Door dat wat is bestaansrecht te geven, er gewoonweg te laten zijn. Zonder de bedoeling jouw gedachten of gevoelens direct te willen beïnvloeden, controleren, veranderen of te reageren met een oordeel.
 • Heel de mens
  We richten ons op inzicht met het hoofd, met het hart en met het lijf. Door gewaarwording van gedachten, gevoelens en lichaam kan een verbinding komen met je hele zijn.

Anke Merkx

Psychodynamische Therapeut

Vanaf 2013 werkt zij als coach voor groepen en individuen. Sinds 2018 is zij werkzaam als psychodynamisch therapeut.

Vanwege haar eigen ervaringen begeleidt zij in het bijzonder cliënten die vast lopen in hun leven na een periode van ziek zijn, een coma of een Nabij de Dood Ervaring (NDE, voorheen bijna dood ervaring genoemd).

Je kunt haar bereiken via:

*telefoonnummer: 06-23669245

*email: info@ankemerkx.nl

*Ga naar de website van Anke Merkx

Anke is op dinsdagen en vrijdagen werkzaam bij Sarvata.