Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van en in het lichaam, die nodig is om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Soms wordt de oorzaak van een klacht gevonden op een andere plaats in het lichaam dan waar de pijn zich bevindt.

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling. Maar de lijst van klachten waarbij osteopathie kan helpen is nog veel langer. Ook bij bijvoorbeeld migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking of chronische vermoeidheid kan behandeling zinvol zijn. Osteopathie kan uitkomst bieden bij huilbaby’s. Ook kan het preventief werken; door een paar keer per jaar behandeld te worden kunt u eventuele klachten voor zijn.

Voor Osteopathie kunt u bij Sarvata terecht bij Imke Rodewoldt.

Imke Rodewoldt

Osteopaat

In 2009 heb ik de 6-jarige opleiding tot osteopaat aan het College Sutherland in Amsterdam afgerond. Sindsdien werk ik als geregistreerd osteopaat. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en baby’s. In mijn behandelingen is het vertrekpunt altijd het fysieke lichaam, waarbij ik op zoek ga naar wat vastzit en wat nodig is om weer in beweging te kunnen komen. Hiervoor gebruik ik met name zachte technieken voor weefselontspanning. Naast de osteopathie heb ik me verbonden aan een scholing voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Het is voor mij een waardevolle verrijking van mijn vak als osteopaat en de tweede pijler in mijn werk. Psychische of energetische invloeden kunnen worden meegenomen in het proces van behandeling. Dat samengaan van fysieke, psychische en energetische aspecten van de mens maakt mijn vak boeiend en compleet.

Je kunt Imke Rodewoldt bereiken via:
* Telefoon: 06-44458777
* E-mail: imke@osteopathie-rodewoldt.nl

*Ga naar de website van Imke Rodewoldt