Het cranio-sacrale systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Vandaar ook de term cranio-sacraal. De circulatie van het hersenvocht heeft een heel eigen ritme, een voortdurend uitzetten en inkrimpen, dat over je hele lichaam voelbaar is. Het regelt de werking van alles wat er in je lichaam gebeurt. Een verstoring van dit ritme, door bijvoorbeeld een lichamelijke of een emotionele blokkade, heeft invloed op ons hele lichaam. Je lichaam is van oorsprong zelfhelend. Alles wat je lichaam niet zelf oplossen kan, zet zich vast in je lijf door middel van een blokkade.

In een sessie wordt gewerkt met lichte, zachte aanrakingen, waardoor het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd wordt. Lichamelijke en emotionele blokkades kunnen dan opgeheven worden. Er wordt contact gemaakt met de bewegingen van het cranio-sacrale ritme. Hierdoor ontstaat een diepe vorm van ontspanning en wordt je lichaam uitgenodigd zijn maximale ruimte in te nemen.

Cranio-sacrale therapie kan bijvoorbeeld verlichting brengen bij rugklachten, nek- en schouderklachten, whiplash, maag- en darmproblemen, hoofdpijn en migraine, depressies, slapeloosheid, stress en burn-out, energiegebrek, aangezichtspijn, kaakproblemen, etc. Je hoeft echter geen klachten hebben om te komen. Het geeft je bewustzijn, contact met je lijf, inzicht en het geeft je het complete gevoel van welzijn terug dat in ieder van ons aanwezig is. Je lichaam wordt weer volledig vrij.

Voor cranio-sacraaltherapie kunt u bij Sarvata terecht bij Karin Lavrijsen

Karin Lavrijsen

Fysiotherapeute en Craniosacraal therapeut

Karin rondde de opleiding fysiotherapie bij Hogeschool ThimvanderLaan in 2007 af en heeft zich in 2012 gecertificeerd als craniosacraal therapeut. Ze is geregistreerd in het kwaliteitsregister voor fysiotherapie en als craniosacraaltherapeut is ze aangesloten bij het RCN. Karin werkte eerst met zelfzorgprogramma’s, psychosomatische fysiotherapie en medische training. Ze volgde verschillende cursussen waaronder Myofasciale Pijn en CranioSacraaltherapie. Haar interesse ging uit naar moeilijk verklaarbare klachten. Door het lichaam als een geheel te zien en door de behandelmogelijkheden van myofasciale triggerpoints en craniosacraaltherapie vond Karin manieren om ‘vage klachten’ aan te pakken. Daarnaast is de behandelmethode ook heel geschikt bij acute klachten en overbelasting. Haar specialisaties zijn triggerpointtherapie, craniosacraal therapie, fasciale mobilisaties, pilates oefentherapie en medical taping. Als je bij haar in behandeling komt, wordt eerst een zo breed mogelijk beeld van het probleem geschetst. Je lichamelijke conditie, emotionele belasting en je aanpassingsmogelijkheden hebben allemaal invloed op je klachten. Vervolgens wordt bekeken welke manier van behandelen het best past bij uw situatie. Ze streeft ernaar dat je inzicht krijgt in het waarom van je klachten, zodat je die zelf ook zo goed mogelijk kunt beïnvloeden en weet hoe je herhaling kunt helpen voorkomen.

Je kunt haar bereiken via:

* Telefoon: 06 – 13234538

* E-mail: info@karinlavrijsen.nl

Ga naar de website van Karin Lavrijsen