PLAY Nijmegen – Deelcirkel: ik en mijn kinderwens?

Donderdag 11 juli 2024 van 19:15 tot 22:00

OVER DIT EVENEMENT

Deelcirkel: ik en mijn kinderwens?

Daar zit je dan, als persoon in de dertig. Zonder vaste partner. Om je heen starten steeds meer mensen een gezin en dan rijst er bij jezelf de vraag: en ik dan? Wil ik eigenlijk wel kinderen? En zo ja: hoe dan, en met wie?

Het hebben van een kinderwens, of de twijfels die je daarover hebt, is een heel persoonlijk thema en proces, waar niet altijd gemakkelijk over wordt gesproken. We zien om ons heen dat veel mensen hier op hun eigen manier mee worstelen en willen graag ruimte bieden om dit thema met gelijkgestemden te bespreken. In deze cirkel creëren we een veilige bedding om dit thema verder te onderzoeken en de emoties rondom dit onderwerp er te laten zijn.

Deze cirkel is er voor iedereen die bovenstaande herkent. Misschien weet je al dat je het wil, maar lukt het niet of heb je niet de juiste partner. Misschien twijfel je of kinderen iets voor jou zijn, en voel je dat je tijd bijna op is en dat je een beslissing moet nemen. Wat het ook is: we nodigen je uit voor deze avond om elkaar hierin te ontmoeten en ruimte te geven aan dit thema. Iedereen heeft een ander verhaal en deze zijn allemaal welkom.

★Over Maryse en Renée★

Maryse is holistisch bekkentherapeut en begeleidt vrouwen in het zakken in hun lijf en het innerlijk weten dat daaruit voortkomt. Daarnaast heeft ze veel ervaring met tantra. Deze ervaring en kennis zet ze in bij het faciliteren van workshops bij Play.
“Ik ben nu 35 jaar en heb geen vaste partner. Ik vind mijn leven fantastisch, ik heb een rijk sociaal leven, de vrijheid om mijn passies te volgen en ruimte om mezelf op allerlei manieren te ontwikkelen. Ondertussen ben ik me heel bewust van die naderende deadline. Straks heb ik geen kinderen en heb ik spijt. Om me heen zie ik de impact van het krijgen van kinderen op je leven, dit heeft me doen inzien dat ik ze in ieder geval niet alleen zou willen krijgen. Maar er zijn natuurlijk allerlei opties. Hoe actief moet ik hier nu mee bezig gaan? “

Renée probeert van alles uit in haar leven: Nu is ze bezig met een biodynamische landbouw opleiding en is ze facilitator en organisator van verschillende events bij Play Nijmegen en Play.
“Ik ben 36 en het lijkt af en toe alsof iedereen om mij heen kinderen krijgt. Vaak verbaast het mij dat dit zo is omdat ik zelf helemaal niet in die situatie zit: zonder vaste partner en weer aan het studeren. Toch voel ik ook dat de tijd gaat dringen. En dat terwijl ik helemaal geen sterke kinderwens heb of ooit heb gehad. Ik vraag me af of dat nog gaat komen, zo ja of dat dan nog op tijd is en zo nee, hoe gaat mijn leven er dan uitzien als iedereen om mij heen wel een gezinnetje heeft? Kan ik hier zelf al een keuze in maken of is dit iets wat met de tijd, of in een fijne relatie, duidelijk wordt? Voor mij gaat dit thema gepaard met veel, soms tegenstrijdige emoties, gevoelens en gedachten en erover delen helpt mij.”

~~~~~~~ Praktisch ~~~~~~~
►Voor: Voor iedereen in de leeftijd van 20-40 die bewust met dit onderwerp bezig is. Het is fijn dat we kunnen delen met mensen die dezelfde vragen hebben en dezelfde dingen tegenkomen in dit proces.
►Door: Maryse en Renée
Ben je boven de 40? Sorry, dan past Freedive beter bij je.
Kom je al langer bij Play? Stuur ons dan even een berichtje.
►Inloop: 19:15
►Workshop: 19:30 – 22:00
►Napraten/chillen: 22:00-22:15
►Locatie: Sarvata, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen
►Kosten: €17,- of een strip van je PLAY strippenkaart.
►Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

►Kaartjes: Vooraf via Hipsy
►Heb je een kaartje gekocht maar kun je toch niet meer komen? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten via nijmegen@playcommunity.nl.

►Heb je corona, schurft of iets anders rottigs? Beterschap! We zien je graag weer als je beter bent.

Play is een organisatie die evenementen organiseert voor 20’er en 30’ers. De events zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, en hebben een speels en meditatief karakter. Denk bijvoorbeeld aan ecstatic dance, mantra zingen, tantra workshops, contactimprovisatie of massage. In events kun je plezier maken, jezelf tegenkomen en nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Uitproberen om eens iets anders te doen, op een andere manier te verbinden. Bij Play is er eigenlijk een continu onderzoek naar vrijheid gaande 🙂

Mensen die bij Play komen zijn uiteraard allemaal heel verschillend, maar hebben gemeen dat ze graag op een plek samenkomen met like-minded people. Er is een hele open sfeer met een uitnodiging voor authenticiteit, en echt contact. De events zijn natural high (dus geen alcohol of drugs).

Play is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een grote community: met meer dan 3000 leden in de Facebookgroep, wekelijkse workshops in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen en met jaarlijks minimaal drie festivals en twee vakantieweken in Frankrijk. Naast de events die door Play worden georganiseerd zoeken mensen elkaar daarbuiten ook op, het is een hele actieve community.

Play! is iedere donderdag aanwezig bij Sarvata in de even weken.
Voor meer informatie en het kopen van tickets ga naar:

Ga naar de website van hipsy.nl