Donderdag 7 maart Knuffelcafé

Knuffelen, muziek, dansen, nog meer knuffelen, een drankje, een goed gesprek ennn… nóg meer knuffelen!

Consent samen zijn alsof je thuis met je favoriete vrienden op de bank ligt én de ambiance van een café waar ieder gewoon lekker zijn ding doet en er op de achtergrond gebabbeld wordt. Wat is het toch heerlijk als deze twee werelden samen komen in één magische avond. De avond staat in het teken van zijn en laten zijn, verbinden, liefde delen, ontspannen en genieten. Met een glimlach op je gezicht en een arm om je schouder.

En hoe gaat dat dan? Nou, je wordt met mooie, zachte en uitdagende oefeningen geprikkeld om eerst goed in verbinding met jezelf te komen staan, waarbij je ook mag voelen hoe je in verbinding zou willen zijn met de ander. Daarna zorgen we voor een zachte overgang naar de open space, waarin je vrij bent om op je eigen manier aanwezig te zijn met de ander.

Klinkt super relaxed! Ondertussen kun je in deze vorm van samen zijn ook worden uitgedaagd. Het kan wat onwennig of spannend zijn, soms wat verwarrend, onzeker of een beetje confronterend. Natuurlijk zijn we er dan om je te helpen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen wensen en grenzen, dat je oogcontact kunt maken en woorden gebruikt om je af te stemmen op de ander en om de ander te laten weten hoe die goed kan afstemmen op jou.

En dan is het chillen en genieten maar! Hoe je ervaring ook zal zijn, we zijn er zeker van dat je die avond naar huis gaat met het gevoel dichter bij jezelf te staan én bij de ander. Hoe dichtbij, dat bepaal je zelf.

★★★ SETTING ★★★
Het knuffelcafé vindt plaats in een mooi ruime loft met een prettige atmosfeer. Je wordt ontvangen met thee waarna we samen starten met een landingsmeditatie. Helmi vertelt je alles over de avond en zal je meenemen in een paar bewustwordingsoefeningen, om vanuit verbinding met jezelf de verbinding aan te kunnen gaan met anderen. Tijdens de open space wordt de ruimte in drie elementen verdeeld: bar/zitje, dansvloer en natuurlijk een knuffelplatform waar je lekker op kunt liggen of zitten. Tijdens dit deel van de avond zal Helmi beschikbaar zijn als space holder en kun je bij haar terecht als je iets wil delen.

★★★ LANGUAGE ★★★
The workshop will be given in Dutch and English, which will spontaneously and fluently happen to be mixed during the evening, so please don’t hesitate to order a ticket when Dutch is not your native language and feel very, very welcome. Hugs speak every language 🙂

★★★ OVER HELMI ★★★
Helmi Elmena is warm verbonden met PLAY! en biedt een diversiteit aan workshops aan waarbij ze zich voornamelijk richt op zelfliefde, intuïtie, authenticiteit en verbinding. Haar visie is dat je pas echt fijne verbinding met de ander kunt ervaren als je tegelijkertijd ook goed in verbinding met jezelf bent. Haar energie zal je het gevoel geven er te mogen zijn precies zoals je er bent en met haar woorden zal ze dat ook zeker aanmoedigen. Knuffelen is volgens haar de meest zuivere en universele manieren om met een ander mens te kunnen verbinden.

~~~~~~~ Praktisch ~~~~~~~
►Voor: Speelse 20-ers en 30-ers
►Door: Helmi
Ben je boven de 40? Sorry, dan past Freedive beter bij je.
Kom je al langer bij Play? Stuur ons dan even een berichtje.
►Inloop: 19:15
►Workshop: 19:30 – 22:00
►Napraten/chillen: 22:00-22:15
►Locatie: Sarvata, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen
►Kosten: €17,- of een strip van je PLAY strippenkaart.
►Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

►Kaartjes: Het liefst vooraf via Hipsy
Als er nog plek over is, kun je aan de deur nog een kaartje kopen (contant of pin)

►Heb je een kaartje gekocht maar kun je toch niet meer komen? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten via nijmegen@playcommunity.nl.

►Heb je corona, schurft of iets anders rottigs? Beterschap! We zien je graag weer als je beter bent.

Donderdag 21 maart: Mantra’s zingen

Bart-Jan komt weer naar Nijmegen om samen mantra’s te gaan zingen. Tijdens deze fijne zachte workshop kun je je heerlijk onderdompelen in het samen zingen.

Mantra’s zijn meditaties, stukjes tekst of liederen met een steeds herhalend patroon. Ze zijn daardoor snel en makkelijk te leren en brengen veel ontspanning. Doordat je met het zingen en de tekst bezig bent heb je weinig tijd om aan andere dingen te denken en kun je goed in het moment zakken.

We zingen opwekkende en verdiepende mantra’s uit verschillende delen van de wereld. We gaan van start met een meditatie waarna we ons lijf en onze stem losmaken zodat we ons daarna extra ontspannen en open aan de liederen kunnen overgeven.
Het gaat er niet om dat je mooi kunt zingen of dat je goed je best moet doen. Ervaring met zingen is niet nodig. Je laat je meenemen door de muziek en de zang.

★ Over Bart-Jan ★
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.

Ik ben inmiddels 10 jaar bezig met Tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.

~~~~~~~ Praktisch ~~~~~~~
►Voor: Speelse 20-ers en 30-ers
►Door: Bart-Jan Dokter
Ben je boven de 40? Sorry, dan past Freedive beter bij je.
Kom je al langer bij Play? Stuur ons dan even een berichtje.
►Inloop: 19:15
►Workshop: 19:30 – 22:00
►Napraten/chillen: 22:00-22:15
►Locatie: Sarvata, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen
►Kosten: €17,- of een strip van je PLAY strippenkaart.
►Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

►Kaartjes: Het liefst vooraf via Hipsy
Als er nog plek over is, kun je aan de deur nog een kaartje kopen (contant of pin)

►Heb je een kaartje gekocht maar kun je toch niet meer komen? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten via nijmegen@playcommunity.nl.

►Heb je corona, schurft of iets anders rottigs? Beterschap! We zien je graag weer als je beter bent.

Play is een organisatie die evenementen organiseert voor 20’er en 30’ers. De events zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, en hebben een speels en meditatief karakter. Denk bijvoorbeeld aan ecstatic dance, mantra zingen, tantra workshops, contactimprovisatie of massage. In events kun je plezier maken, jezelf tegenkomen en nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Uitproberen om eens iets anders te doen, op een andere manier te verbinden. Bij Play is er eigenlijk een continu onderzoek naar vrijheid gaande 🙂

Mensen die bij Play komen zijn uiteraard allemaal heel verschillend, maar hebben gemeen dat ze graag op een plek samenkomen met like-minded people. Er is een hele open sfeer met een uitnodiging voor authenticiteit, en echt contact. De events zijn natural high (dus geen alcohol of drugs).

Play is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een grote community: met meer dan 3000 leden in de Facebookgroep, wekelijkse workshops in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen en met jaarlijks minimaal drie festivals en twee vakantieweken in Frankrijk. Naast de events die door Play worden georganiseerd zoeken mensen elkaar daarbuiten ook op, het is een hele actieve community.

Play! is iedere donderdag aanwezig bij Sarvata in de even weken.
Voor meer informatie en het kopen van tickets ga naar:

Ga naar de website van hipsy.nl