Yoga Stijlen

Bij Sarvata kunt u terecht voor:
– Hatha yoga
– Yin yoga
– Do-In yoga
– Kinder/tiener yoga
– Yoga van Moed en Mededogen
– Restorative yoga
– Yoga Nidra
– Zwangerschapsyoga
– Vinyasa Flow yoga
– Suryati yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de wat er normaal onder yoga verstaan wordt. Dit is de oudste variant en brengt je lichaam en geest tot rust. In de loop de eeuwen zijn daar nog variaties op ontstaan waarvan er enkele hieronder beschreven zijn. Tijdens yoga neem je op een aandachtige manier een houding aan met je lichaam. Tijdens deze houding kom je beter in contact met je lichaam maar ook met je geest en ziel. Via ademtechnieken kan je energie sturen door je lijf. Door yoga ga je je beter voelen, je wordt leniger, sterker, weerbaarder, rustiger en ontspannen. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, beperking, religie of politieke overtuiging.

Docenten: Suzanne Bunning en Max Crabbendam.

Suzanne Bunning
Suzanne BunningHathayoga- en zwangschapsyoga docent
In 2004 is ze voor het eerst yoga gaan doen, toen ze een manier zocht om beter te kunnen ontspannen. Een jaar later vertrok ze met haar vriendje en haar rugzak voor een paar maanden naar India en Nepal. Op verschillende plekken heeft ze toen lessen gevolgd bij yogi’s. Eenmaal thuisgekomen is ze dan ook de opleiding voor yoga en wijsbegeerte gaan doen bij Saswitha in Bilthoven. Een gedegen opleiding waar ze na drie jaar, in 2008 haar basisdiploma voor yogadocent haalde. In de afgelopen jaren is ze moeder geworden van twee fantastische dochters, van inmiddels 4 en 6 jaar. Deze ervaring heeft haar enthousiasme voor het werken met zwangere vrouwen aangewakkerd. Haar wens is dat de yogalessen voor zwangeren bijdragen aan vertrouwen en rust in je eigen lichaam. Dat je voelt: “Ik kan dit!” Naast haar passie voor yoga heeft ze de vurige wens om cabaretiere te worden. Om deze ambitie vorm te geven en verder te ontwikkelen volgt ze een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Op het podium heeft ze trouwens ook ontzettend veel aan yoga!

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06-44207910
* E-mail: suzanne.bunning@gmail.com

Ga naar de website van Suzanne Bunning en 'Bahini - Yoga en Zwangerschapsbegeleiding'
Max Crabbendam
Max CrabbendamHathayogadocent
Max praktiseert sinds zijn 17e jaar yoga. Hij volgde hiervoor lessen op diverse plaatsen in het land. De afgelopen jaren heeft hij zijn yogabeoefening geïntensiveerd en heeft de stap gezet dit ook door te geven via lessen. Hij is in 2014 afgestudeerd aan de yogadocentenopleiding van de Stichting Yoga en Vedanta. Daarnaast is Max pianodocent en heeft sinds 1986 in Wijchen een goed lopende pianolespraktijk. Max zingt in diverse koren; ook geeft hij optredens en concerten met instrumentalisten, zangers en koren uit de regio.

Je kunt hem bereiken via:
* Telefoon: 024 – 641 54 72
* E-mail: max.crabbendam@planet.nl

Ga naar de website van Max Crabbendam en 'Yoga Mutra'

YIN YOGA

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Het langer in Yin yoga houdingen blijven, heeft een meditatief en rustgevend effect. Yin Yoga heeft alles te maken met mindfullness. Het zijn in het moment in je lichaam, de ruimte en je gevoel.
Yin yogahoudingen stimuleren bindweefsel, hetgeen belangrijk is om de maximale beweeglijkheid van de gewrichten te bereiken. In het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen, de gehele rug, knieën en enkels. Dit kan niet worden toegepast in de meest bekende, actievere vormen van yoga, waarin het doel is het versterken en verlengen van de spieren. Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren moeten we er een zachte spanning op brengen, voor een langere tijd. We blijven 3 tot 5 minuten in elke houding, die altijd zittend of liggend is, zodat we geen spierkracht nodig hebben. Het stimuleert ook meridianen en organen en het bereidt de geest voor op meditatie.
Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 15 jaar weer leven ingeblazen door er veel over te publiceren en te laten zien dat deze vorm van yoga naast alle yang-vormen een plaats verdient. Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten.

Docent: Nora van Eenennaam

Nora van Eenennaam
Nora van EenennaamYin, Restorative, PowerYoga en Pilatesdocent
Nora doet sinds 2001 aan Poweryoga. Zij volgde een docentenopleiding Poweryoga. Ook deed zij een Mindfulness-training en nu schoolt zij zich in Yin Yoga. Wat haar zo in Yoga aantrekt? De totaliteit van de ervaring: lichamelijke en geestelijke kracht, balans en rust. Het komt bijna vanzelf als je regelmatig oefent, ongeacht je achtergrond of niveau. Tijdens haar lessen staat zij stil bij techniek, meditatie en het bewust voelen van je eigen lichaam. Luister naar je lichaam, dan luister je naar je diepere zelf.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 14245697
* E-mail: noravaneenennaam@gmail.com

Ga naar de website van Nora van Eenennaam en 'Yoga Varuna'

DO-IN YOGA

Do-In Yoga is een oosterse bewegingsleer met als doel gezonder en vitaler te worden. Je lichaam en geest worden krachtiger door bepaalde oefeningen. De nadruk ligt op strekkingen van de meridianen, (drukpunt)massages en ademhalingsoefeningen. De meridiaanstrekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen je energiestroom in balans, de ademhalingsoefeningen ontspannen het lichaam en de geest. Een ontspannen lichaam en rustige geest brengen eenheid, ‘heel zijn’. Do-In Yoga is geschikt voor iedereen. Het gaat er niet om hoe lenig je bent en/of je even ‘goed’ bent als die ander. Het gaat erom wat jij tijdens een oefening ervaart en welk effect de oefening op je heeft. Do-In Yoga oefeningen werken preventief, lichamelijk klachten worden minder of verdwijnen helemaal. Je wordt leniger en de gewrichten worden soepeler. De oefeningen zorgen voor het ontstaan van een warm en prettig gevoel in het lichaam.

Docent: Leena Oksanen

Leena Oksanen
Leena OksanenDo-In Yoga en Yoga Nidra docent en Shiatsu Therapeut
Leena kwam 14 jaar geleden in aanraking met shiatsu en het voelde als thuiskomen. De rust en diepe ontspanning die ze ervoer tijdens de shiatsu behandeling brachten haar terug in haar oorsprong. Ze begon daarom aan de shiatsu basisopleiding bij Shiatsu in Bedrijf te Arnhem. Daarna is ze zich verder gaan verdiepen in Oosterse geneeskunde en heeft de opleiding bij Qing Bai te Nijmegen tot shiatsu therapeut gevolgd en in 2009 voltooid.
Een belangrijk onderdeel van de shiatsu is Do-In. Dit is een Japanse bewegingskunst waarbij strekkingen en zelfmassages de energie in het lichaam laten stromen. Do-In is een vorm van yoga en een mooie manier om spanningen kwijt te raken en je energieker te voelen. Als shiatsu therapeut en Do-In Yoga docent leert ze mensen hoe ze met hulp van Do-In oefeningen zelf hun klachten kunnen verminderen en spanning en pijn kunnen verlichten. Gaandeweg is ze zich steeds meer op Do-In Yoga gaan richten en heeft daarvoor aanvullende opleidingen gevolgd. Ze is geregistreerd bij de Do-In School waar ze regelmatig bijscholingen volgt.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 49 23 1117
* E-mail: leenaoksanen@hetnet.nl

Ga naar de website van Leena Oksanen

SURYATI YOGA (Vinyasa flow)

In mijn lessen leer ik net zoveel van jou als jij van mij, ik zie het oprecht als een samenwerking. En die thuisbasis hier in Nijmegen is nog maar het begin. Vol overgave gooi ik mezelf in dit avontuur, kom samen met mij los van je hokje en dichter bij je ware zelf.
Midden in de ruis is het soms lastig om de stilte in jezelf te horen. Oefen op de mat en neem het mee je wereld in! Deze hartgedragen les is voor iedereen toegankelijk en er is aandacht voor het versterken van de drie-eenheid; body, mind & soul, met behulp van asana’s, ademhaling en mindfulness.

Je adem wordt één met de bewegingen, waardoor er een meditatieve flow ontstaat. Het gaat niet om prestatie, maar om intentie. Niet om kunnen, maar om oefenen. In deze yogales werk je aan lenigheid, kracht en conditie. Je leert ook hoe je bewust omgaat met je lichaam. Door middel van ademhalingsoefeningen en houdingen breng je jouw gedachtes tot rust terwijl je lichaam fitter wordt. De kunst is om jezelf uit te blijven dagen, terwijl je toch luistert naar wat jouw lichaam en geest op dat moment nodig hebben.

Docent: Surjati van Soest

Surjati van Soest
Surjati van Soest Vinyasa Flow yoga en dans docent
Ik werk als yogadocent en dansdocent mee aan een hartgedragen community als bijdrage aan onze Nieuwe Aarde. Als summa cum laude gslaagde levenservaringsdeskundige is geen levensonderwerp mij vreemd en geen hokje mij te klein! Na een ervaringrijke jeugd wilde ik al vroeg de wijde wereld in. Nadat het vuur werd aangewakkerd bij Flex Dansstudio, koos ik voor de competattieve danswereld met een dans vooropleiding in Amsterdam en behaalde met veel turbulentie in Haarlem mijn diploma als Dansdocent.
Er volgde een dagbestedend sabattical jaar waarna ik besloot het roer om te gooien en Hospitality te gaan studeren op Noord-Cyprus! Terwijl het mysterieuze leven van systemen mij bleef achtervolgen hoe groot de afstand ook was, werd ik verliefd op het eiland en werden de buitenschoolse Yogalessen van Suzie Heijari een tastbaar lichtpuntje op mijn schemerige pad.
Yoga bracht mij terug naar de thuisbasis, de ademhaling. Naar een connectie tussen lichaam, geest en de herinnering in mijn hart die ik nooit eerder op die manier gepresenteerd had gekregen. Het fijne van Yoga vind ik het combineren van de bewegingsflow samen met de mindfulness, het bewustwordingsproces, het Ietsisme, hoe je het ook noemen wilt. Ik ben spiritueel, maar niet zweverig en wil in al mijn lessen een veilige plek aanbieden waar je mag zijn wie je bent, ongeacht wat dan ook.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 55243121
* E-mail: ssvsoest@gmail.com

Ga naar de website van Surjati van Soest

ASTHANGA VINYASA FLOW

Deze vorm is een dynamische vorm van yoga en momenteel de meest voorkomende yogastijl. Series van asana’s ( houdingen) worden in een doorgaande flow op het ritme van de adem uitgevoerd. Dynamisch, krachtig en soms uitdagend. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over.
De synchronisatie van adem en beweging zijn karakteristiek voor deze yogavorm, en creëert een flow. Zo wordt je yogabeoefening ook gelijk een meditatie in beweging. Je leert ontspanning in je inspanning te vinden en te bewegen vanuit een krachtige basis.

Docent: Petra Nooijen

Petra Nooijen
Petra NooijenVinyasa flow yoga docent
Toen ik mijn eerste yogales had, wist ik dat ik dit de rest van mijn leven wilde doen. Ik begon met de Asthanga teacher training in India in 2002. Vanaf toen heb ik veel gereisd om verschillende stijlen van yoga en docenten te ontdekken. Ieder jaar ging ik terug naar de Jivamukti school in New York van David and Sharon Gannon. Maar mijn favoriete docent is Rusty Wells uit San Francisco. Ik heb hem meerdere keren geassisteerd en ging diect door in de Bakti yoga!! Ik wist dat dit is waar ik werkelijk van hou: Een vinyasa flow die liefde, toewijding, geluk en vrijheid brengt.
Als je dit ook wilt proberen, dan zie ik je op de mat!!

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 24169809
* E-mail: petranooyen59@gmail.com

Ga naar de website van Petra Nooijen

KINDER/TIENERYOGA

Kinder/tieneryoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Een kinderyogales kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Kindgerichte (o.a. dier-)yogahoudingen worden thematisch aangevuld met liedjes, versjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij de belangstelling en beleving van kinderen. Zij worden zich door yogaoefeningen op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het ‘voelen’ neemt daarbij een centrale rol in. Vanuit een veilige, niet-competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn.

Door toepassing van stiltespel, visualisatie en ontspanning leren kinderen rust te ervaren, te luisteren naar zichzelf en naar anderen en worden alertheid, lichaamsbesef en creativiteit bevorderd. Er wordt hiervoor gewerkt met een programma dat naast yogatechnieken oefeningen en spelvormen biedt die het holistisch karakter van yoga verdiept en versterkt. Het kind wordt hierbij spelenderwijs benaderd op fysiek en mentaal, maar ook op emotioneel en spiritueel vlak.

Deze werkwijze bevordert de totaalbeleving van kinderen, waardoor zij yogaelementen ook in hun dagelijks leven makkelijker kunnen integreren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven.

Docent: Janneke Wijdeveld

Janneke Wijdeveld
Janneke Wijdeveld Kinderyogadocent en Docent woordkunst
Janneke verzorgt vanuit haar bedrijf ‘Wortels en Wolken’ kinderyoga en woordkunstprojecten. Zij wil kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar hun eigen kracht en creativiteit laten ervaren door middel van beweging, spel, verhaal, visualisaties en creatieve opdrachten. Sinds november 2010 is zij gecertificeerd kinderyogadocent. Momenteel verzorgt Janneke kunsteducatie en kinderyoga op basisscholen voor het Kunstbedrijf Arnhem en sinds kort ook vanuit ‘Wortels en Wolken’. Bij Sarvata biedt zij kinderyoga aan (4 tot en met 10 jaar).

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 19546211
* E-mail: info@wortelsenwolken.nl

Ga naar de website van Janneke Wijdeveld en 'Wortels en Wolken'

YOGA VAN MOED EN MEDEDOGEN

In deze cursus integreer ik elementen uit de Yoga, Qigong en Chan (zen)meditatie tot een mooi, nieuw en krachtig geheel. Naast geestelijke en lichamelijke ontspanning hoop ik dat het oefenen ook een echt bevrijdend en vitaliserend effect heeft. Bevrijdend, omdat het ons kan vrijmaken van oude ingesleten patronen van denken over onszelf en over het leven. Vitaliserend, omdat de oefeningen de bron van energie in ons opent waar doorheen de energie uit de ‘ kosmos’ bij ons binnen kan stromen. De Qigong oefeningen helpen heel direct deze bron in het centrum van ons bekken te openen. De Yoga oefeningen doen deze energie rijkelijker door ons lichaam stromen. De Chan meditatie creëert rust, ruimte en helderheid in ons hoofd en ons denken. De oefeningen zoals ik die van Hetty Draaijer leerde geven dit een prachtige bedding, doorwerking en verfijning. Uiteindelijk gaat het erom te ‘worden wie we zijn’ en vervolgens het contact met ons-Zelf zoveel mogelijk te behouden. In onze kwetsbaarheid en kracht! Voor mij is dit proces een stap voor stap de weg gaan van het wekken van het innerlijk Taborlicht.

Docent: William Yang

William kun je bereiken via het contactformulier op zijn site

William Yang
William YangYogadocent
In mijn jonge jaren studeerde ik theologie en menswetenschappen. Later nog eens interreligieuze spiritualiteitsstudies. Maar het meest leerde ik in mijn opleiding tot ziekenverzorgende, waar ik na mijn doctoraal theologie mee begon. In plaats van een dr. titel te behalen door een proefschrift te schrijven koos ik ervoor om ‘broeder’ te worden aan de basis in onze gezondheidszorg. Broeder zijn is nog steeds mijn basis in mijn werk als therapeut op het Taborhuis, maar ook als yoga- en meditatieleraar. Met een Chinese vader en een Nederlandse moeder lag de start van mijn leven op het kruispunt van twee culturen, midden tussen Oost en West in het hartje van Amsterdam. De verbinding van tegenstellingen is een leidend motief in mijn leven geworden. Niet alleen die van Oost en West, maar ook die van de weg naar binnen en die naar buiten – van spiritualiteit en maatschappelijke betrokkenheid. In de cursussen die ik geef ligt het accent op de weg naar binnen. De weg naar buiten ligt in het initiatief dat ik ooit nam om een Taborhuis op te zetten en in mijn werk voor kinderen en ouderen binnen de Tibetaanse vluchtelingen-gemeenschap in India.

Je kunt em bereiken via het contactformulier op zijn site.

Ga naar de website van William Yang

RESTORATIVE YOGA

(herstellende) Yoga is een yoga vorm die geen inspanning vraagt. Je lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens, hierdoor word je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. De poses worden lang aangehouden -soms wel 15 minuten-, zodat je van de ‘doe-modus’ over kunt schakelen naar de ‘zijn-modus’. De focus is op de ademhaling en de hele les is gericht op het verstillen van de geest en het activeren van het parasympatische zenuwstelsel zodat je optimaal kunt ontspannen.

Docent: Nora van Eenennaam

Nora van Eenennaam
Nora van EenennaamYin, Restorative, PowerYoga en Pilatesdocent
Nora doet sinds 2001 aan Poweryoga. Zij volgde een docentenopleiding Poweryoga. Ook deed zij een Mindfulness-training en nu schoolt zij zich in Yin Yoga. Wat haar zo in Yoga aantrekt? De totaliteit van de ervaring: lichamelijke en geestelijke kracht, balans en rust. Het komt bijna vanzelf als je regelmatig oefent, ongeacht je achtergrond of niveau. Tijdens haar lessen staat zij stil bij techniek, meditatie en het bewust voelen van je eigen lichaam. Luister naar je lichaam, dan luister je naar je diepere zelf.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 14245697
* E-mail: noravaneenennaam@gmail.com

Ga naar de website van Nora van Eenennaam en 'Yoga Varuna'

YOGA NIDRA

Nidra betekent ”slaap”, yoga betekent verbinding en evenwicht. Yoga Nidra is een staat van algehele balans, waarin de twee hersenhelften met elkaar in harmonie worden gebracht. Een staat van ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Liggend op de vloer in een comfortabele houding maak je een reis door het lichaam. Ademhalingsoefeningen, visualisaties en bodyscan zorgen dat je in de diepere lagen van je bewustzijn komt, in een staat tussen waken en slapen in. Yoga Nidra vermindert de fysieke en mentale onrust (stress) , waardoor je dichter bij je zelf komt. Je leert je energie positief in te zetten voor je doelen en prestaties. Je hervindt je natuurlijk balans en word je bewust van de krachtige levensenergie die in jou aanwezig is. Door het beoefenen van Yoga Nidra kun je je leven weer nieuwe impulsen geven, je krijgt inzichten die anders verborgen blijven. De les begint met beweging, voorbereidende oefeningen om spieren en gewrichten los te maken, daarna volgen yoga strekkingen en torsies. Zo wordt algehele lichamelijk ontspanning bevordert waardoor je goed voorbereid begint met Yoga Nidra.

Docent: Leena Oksanen

Leena Oksanen
Leena OksanenDo-In Yoga en Yoga Nidra docent en Shiatsu Therapeut
Leena kwam 14 jaar geleden in aanraking met shiatsu en het voelde als thuiskomen. De rust en diepe ontspanning die ze ervoer tijdens de shiatsu behandeling brachten haar terug in haar oorsprong. Ze begon daarom aan de shiatsu basisopleiding bij Shiatsu in Bedrijf te Arnhem. Daarna is ze zich verder gaan verdiepen in Oosterse geneeskunde en heeft de opleiding bij Qing Bai te Nijmegen tot shiatsu therapeut gevolgd en in 2009 voltooid.
Een belangrijk onderdeel van de shiatsu is Do-In. Dit is een Japanse bewegingskunst waarbij strekkingen en zelfmassages de energie in het lichaam laten stromen. Do-In is een vorm van yoga en een mooie manier om spanningen kwijt te raken en je energieker te voelen. Als shiatsu therapeut en Do-In Yoga docent leert ze mensen hoe ze met hulp van Do-In oefeningen zelf hun klachten kunnen verminderen en spanning en pijn kunnen verlichten. Gaandeweg is ze zich steeds meer op Do-In Yoga gaan richten en heeft daarvoor aanvullende opleidingen gevolgd. Ze is geregistreerd bij de Do-In School waar ze regelmatig bijscholingen volgt.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 49 23 1117
* E-mail: leenaoksanen@hetnet.nl

Ga naar de website van Leena Oksanen

ZWANGERSCHAPSYOGA

Je zwangerschap is een bijzondere periode, waarin heel veel gebeurt. In je lichaam maar ook in je leven. Alles verandert met de komst van een kindje.
Zwangerschapsyoga biedt je de kans om deze veranderingen zo goed en ontspannen mogelijk mee te maken. Het is een goede voorbereiding om zo positief mogelijk naar je bevalling te gaan kijken.

Enkele zaken die aan bod komen zijn:
– hoe je op jezelf en je lichaam kunt vertrouwen;
– hoe je met een goede ademtechniek de weeën op kunt vangen;
– hoe te ontspannen;
– hoe je lichaam soepel te houden.

De manier waarop ik les geef is praktisch gericht en yogaervaring is niet nodig.
Alle oefeningen die we doen zijn speciaal geschikt voor zwangere vrouwen. Vanaf de vierde maand kun je deelnemen, tenzij je natuurlijk zelf eerder mee wilt doen.
Tijdens de yogalessen doe je oefeningen die goed zijn voor je lichaam, bereid je je voor op de zwangerschap, maak je contact met je kindje.
Thema’s die aan bod komen zijn o.a. ontspanning, adem, hormonen, weeën, massage en lichaamsverzorging.

Docent: Suzanne Bunning

Suzanne Bunning
Suzanne BunningHathayoga- en zwangschapsyoga docent
In 2004 is ze voor het eerst yoga gaan doen, toen ze een manier zocht om beter te kunnen ontspannen. Een jaar later vertrok ze met haar vriendje en haar rugzak voor een paar maanden naar India en Nepal. Op verschillende plekken heeft ze toen lessen gevolgd bij yogi’s. Eenmaal thuisgekomen is ze dan ook de opleiding voor yoga en wijsbegeerte gaan doen bij Saswitha in Bilthoven. Een gedegen opleiding waar ze na drie jaar, in 2008 haar basisdiploma voor yogadocent haalde. In de afgelopen jaren is ze moeder geworden van twee fantastische dochters, van inmiddels 4 en 6 jaar. Deze ervaring heeft haar enthousiasme voor het werken met zwangere vrouwen aangewakkerd. Haar wens is dat de yogalessen voor zwangeren bijdragen aan vertrouwen en rust in je eigen lichaam. Dat je voelt: “Ik kan dit!” Naast haar passie voor yoga heeft ze de vurige wens om cabaretiere te worden. Om deze ambitie vorm te geven en verder te ontwikkelen volgt ze een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Op het podium heeft ze trouwens ook ontzettend veel aan yoga!

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06-44207910
* E-mail: suzanne.bunning@gmail.com

Ga naar de website van Suzanne Bunning en 'Bahini - Yoga en Zwangerschapsbegeleiding'