Hieronder staan de workshops die eenmalig zijn of een minder periodiek karakter hebben.

Tweedaagse Reiki I cursussen

gegeven door Gerda de Zwaan

Wanneer:

In November:

zaterdag 12 en 13 november

zaterdag 26 en 27 november

Voorkennis of ervaring met het werken van energie is niet nodig.

Informatie en aanmelding:

www.wittezwanen.com

info@wittezwanen.com

wittezwanen@xs4all.nl

.

.

.

Workshop: Reiki I

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Paats: Sarvata Nijmegen

.

.

Stichting Witte Zwanen

Doelstelling: ondersteuning op persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, mentale, fysieke, sociale en materiële levensbehoeften voor mensen die zelf geen middelen hebben en waar (nog) geen instantie aanwezig is.
Visie: door een netwerk te vormen van vrijwillige dienstverleners die ruimte hebben om er af en toe voor een ander te willen zijn, is er voor elk behoeftig mens een ondersteunende hand. Door die ondersteuning kan iemand hopelijk weer de ruimte vinden om een ander te ondersteunen. Zo creëren we een omgekeerd domino-effect. In plaats van dat mensen buiten de maatschappij vallen, zetten we ieder weer in zijn of haar kracht en ontstaat een mogelijkheid om het leven weer in liefde en ondersteuning te ervaren.
Stichting Witte Zwanen zal zich hiervoor inzetten en cursussen en bijeenkomsten aanbieden die persoonlijke ontwikkeling en bewustwording ondersteunen. Kennis delen die groei bevorderen. Stichting Witte Zwanen wil op iedereen een beroep doen om de ondersteunende hand te bieden.
Om alles te bewerkstelligen zal de stichting gelden halen uit de cursussen, bijeenkomsten en donaties.

Monique Appels

Nada Yoga wordt gegeven op de data:

16 november

23 november

30 november

7 december

14 december

Kosten: € 90,-

Aanmelden via:  http://www.moniqueappels.org

of  mail naar: info@moniqueappels.org

Zangcirkel Nijmegen door Monique Appels

Zingen met hart en oren.

 

Zingen, zonder bladmuziek, met hart & oren! Vrij, spontaan en afgestemd. Op jezelf én op elkaar.

De Zangcirkel geeft je een heerlijke bedding om je zangstem te openen in wereldmuziek, mantra’s en klankimprovisaties.

Kies voor zondagavond of maandagochtend, en kom wanneer je maar wil!

Deelname: €11,50 per keer of een 5-kaart voor €50,- .

Meer info: http://www.moniqueappels.org

Monique Appels

Tijden van de zangcirkel:

Maandagochtend van 9.30 uur – 11.00 uur

Zondagavond van 19.30 – 21.00 uur

Vanaf  zondagavond 4 september en maandagochtend 5 september is er wekelijks een zangcirkel. Met uitzondering van zondag 23 oktober en maandag 24 okober. (herfstvakantie)

Houd jij van wereldse muziek en het zingen van mantra’s, van samen klanken maken en deze laten samenvoegen met elkaar?

Je bent welkom om langs te komen en te ervaren of de zangcirkel bij je past.

Klik hier voor aanmelding

Workshop Systemische Opstelling

Vrijdagochtend 18 november van 9 – 12 uur

Aanmelden via: charlottesederel@live.nl

Charlotte Sederel

Famillie opsteller, systemisch coach,

Intuïtief masseur, onderzoeksmedewerker Prime Parkinson Project

Biodanza met Julia

Drie zondagen van 10 uur – 17 uur

17 november 2022;  22 januari 2023 en 19 februari 2023

Begeleidt door Julia Arnscheidt

Dansen met Christina von Dreien –

3 zondagen biodanza in Sarvata met Julia Arnscheidt

Biodanza is samen dansen op heerlijke muziek, plezier hebben en thuiskomen in jezelf.

Het helpt je om je steeds vrijer te voelen en echt van je leven te genieten. Spelenderwijs voel je dat je vitaliteit toeneemt. Je leert om steeds trouwer te zijn aan jezelf, ook in het contact met anderen. Biodanza is voor iedereen die voluit wil LEVEN.

Biodanza is vanaf de jaren ’60 gecreëerd door de Chileense psycholoog en medisch antropoloog Rolando Toro. Het is zijn antwoord op de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog die naar zijn mening had laten zien tot welk pervers niveau de mens kan afdalen. Biodanza is, zoals hij het zegt, voortgekomen uit een “heimwee naar liefde”. In biodanza is het Rolando Toro gelukt om de liefde en poëzie te combineren met wetenschap. Alle oefeningen zijn veelvuldig getest en onderzocht op hun effecten. Maar ik geloof dat het belangrijkst is dat Rolando een heldere visie had die steeds meer vorm heeft gekregen in een prachtig systeem van oefeningen dat inmiddels elke dag over de hele wereld wordt gebruikt.

De 5 ritmes dansen met Zsuzsanne Kiss

Vrijdagavond 11 november 2022 van 20 -22 uur

Vrijdagavond 9 december 2022 van 20 -22 uur

Zaterdag 7 januari 2023 een dagworkshop van 10 – 18 uur

5 Ritmes

De vijf ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch, verstilling) geven samen een eenvoudige bewegingspraktijk die helpt onze innerlijke danser te onderzoeken.

Onze dans vinden, is onszelf vinden op het hoogste creatieve niveau. Elk ritme is een ander energieveld, en de vijf ritmes samen geven een plattegrond die ons leidt naar ons kwetsbare, instinctieve, wilde, gepassioneerde zijn.

In deze lessen zullen we ons lichaamsbewustzijn verdiepen door de inzichten van Gabrielle Roth. We zullen lopen, praten, dansen en delen; we zullen ons verbinden met onze lichamelijke gewaarwordingen, mediteren door beweging om onze eigen choreografie te ontdekken.

Je hoeft niet een bepaalde dansstijl te beheersen, je leeftijd is niet belangrijk en ook niet hoe je er uit ziet of je conditie.

We zijn bewegend geboren, onze lichaamscellen zijn voortdurend in beweging. Er zit een danser in elk lichaam. Als je de danser in je wilt ontmoeten, kom en dans met ons!

Zsuzsanne Kiss: gecertificeerd 5 ritmes dansdocent

.

.

.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Workshop genderdiversiteit

Een onderzoek naar jouw genderidentiteit

 

Nina Pennock en Henne Arnolt Verschuren ontwikkelden het afgelopen half jaar samen deze workshop Genderdiversiteit van twee dagen. We voelen ons op verschillende manieren zeer betrokken bij dit thema. Diversiteit en uniciteit spelen een steeds grotere rol in de huidige samenleving. De mogelijkheid om te bewegen binnen het klassieke man-vrouw beeld, of zelfs het hele binaire mensbeeld los te laten, is hier een van de meest in het oog springende uitdrukkingen van. In plaats van geïdentificeerd te blijven met van buitenaf opgelegde genderrollen zijn steeds meer mensen op zoek naar hun eigen plaats in het genderspectrum. Mannen komen al lang niet meer alleen van Mars en vrouwen niet alleen van Venus. Integendeel: Mars en Venus worden zowel door mannen en vrouwen bereisd en onderzocht en vervolgens ook andere onbekende planeten. In deze reis vinden we stap voor stap onze eigen plaatsbepaling en bandbreedte in het genderverhaal. In plaats van te voldoen aan van buitenaf aangebrachte beelden gaan we onszelf van binnenuit opnieuw definiëren. En we hebben ook de vrijheid dit elke keer opnieuw doen, we hoeven ons niet te houden aan de definitie van gisteren of van vorige week.

In de workshop onderzoeken we om te beginnen de genderrollen waarmee we opgegroeid zijn en die ons min of meer opgelegd zijn. Daarmee creëren we ruimte tussen onszelf en deze genderbeelden. Vervolgens onderzoeken we wie we zijn als we deze beelden afleggen en gaan we in verschillende oefeningen na wie we worden als we onszelf opnieuw mogen uitvinden.

.

.

.

Praktische informatie

doelgroep
iedereen die bezig is de eigen genderidentiteit te onderzoeken en enige ervaring heeft met lichaamsgericht werken
studieduur
2 dagen van 10u tot 17.30u
data
3-4 februari 2023
kosten
€295 incl. koffie en thee
Early bird tot 15 december €275
trainers
Nina Pennock – www.ninapennock.nl
Henne Arnolt Verschuren – www.lifeinprogress.nl
locatie
Centrum Sarvata, Nijmegen
aanmelding
Informatie en aanmelding – info@ninapennock.nl, info@lifeinprogress.nl