Data:   vrijdagavond 13 september en 8 november en 29 november
Tijdstip: 20.00 uur tot 21.30 uur
Door: Jan Gommans
Prijs: € 20,-

Lachen is gezond! Door regelmatig te lachen word je vanzelf positief en dat straal je uit naar je omgeving. Na deze lachmeditatie ben je relaxt en ontspannen, en ga je met plezier en een “open mind” de wereld weer in. Je zet alles even aan de kant en voelt je daarna lekker opgeruimd. Het is een vrolijke schoonmaak van lichaam en geest.

Tijdens een lachmeditatie lach je zomaar, zonder reden. Het lijkt nog het meest op de slappe lach, een lach die helemaal nergens over gaat. Als je jezelf toestaat om voluit te lachen dan houdt het denken vanzelf op. Het geeft je een goed gevoel, en muizenissen en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De workshop bestaat – na een korte inleiding – uit drie gedeeltes:
– Eerst een fysieke warming-up, met een mix van aandachtsoefeningen om het denken wat naar de achtergrond te brengen en enkele vrolijke oefeningen om de lach alvast uit te nodigen.
– Dan het lachgedeelte. We beginnen met een glimlach, en komen na een tijdje met elkaar terecht in het gebied van de slappe lach, een lach die helemaal nergens over gaat.
– ls het weer wat rustiger geworden is, sluiten we de workshop af met een geleide ontspanning, in stilte.

Jan Gommans begeleidt al vele jaren lachmeditaties in (bijna) heel het land en organiseert regelmatig ‘open’ lachmeditaties in Nijmegen en Utrecht.

Aanmelding: www.lachmeditatie.nl/inschrijven-voor-een-lachworkshop
Je kunt ook een mailtje sturen naar info@lachmeditatie.nl of bellen met Jan Gommans: 06-25518816.

Meer weten? Kijk eens op www.lachmeditatie.nl

Jan Gommans

Lachcoach en stemdocent

Jan begeleidt in Sarvata de workshops lachmeditatie, en het Koor van dit Moment. In de lachmeditatie ga je zomaar lachen, zonder reden, zonder aanleiding, gewoon omdat het zo heerlijk is om te doen. En in het Koor van dit Moment zingen we zomaar, geen bestaande muziek maar helemaal vrij en geïmproviseerd. Het gaat in beide workshops uiteindelijk over vrijheid, over jezelf toestaan om helemaal te zijn wie en hoe je bent op dit moment. Zonder voorbehoud jezelf zijn, in volledige vrijheid, en in het vertrouwen dat je perfect bent zoals je bent.

Je kunt hem bereiken via :
* Telefoon: 06 – 25518816
* E-mail: info@lachmeditatie.nl en/of jan@stemmenmakerij.nl