Yogadocenten

Han Adema
Yogadocent
Sinds zijn 17e jaar doet Han aan yoga, eerst Hatha yoga, later ook Power yoga en Kundalini yoga. In 2010 is hij begonnen met de Om Guru yoga opleiding in Ellecom. Hier heeft hij geleerd om yogales te geven op een manier die bij hem past. Hij legt er de nadruk op om met de adem zachtheid toe te laten in iedere houding. Sinds 2012 geefy hij les aan twee gemengde groepen. In 2015 is daar de yoga voor mannen bijgekomen. In de yogalessen voor mannen wisselen zachte houdingen met wat meer pittige houdingen elkaar af. Dit om balans te brengen in de vrouwelijke en mannelijke energie. In de yogalessen voor mannen wil hij benadrukken dat ook mannen zachtheid mogen toelaten en dat prestatie en competitiedrang niet past binnen de yoga. Dit als tegenhanger van onze maatschappij die zo vaak vraagt om prestaties.
* Telefoon: 06-17141467
* E-mail: adem.in.aandacht@gmail.com
Suzanne Bunning
Yogadocente
In 2004 is ze voor het eerst yoga gaan doen, toen ze een manier zocht om beter te kunnen ontspannen. Een jaar later vertrok ze met haar vriendje en haar rugzak voor een paar maanden naar India en Nepal. Op verschillende plekken heeft ze toen lessen gevolgd bij yogi’s. Eenmaal thuisgekomen is ze dan ook de opleiding voor yoga en wijsbegeerte gaan doen bij Saswitha in Bilthoven. Een gedegen opleiding waar ze na drie jaar, in 2008 haar basisdiploma voor yogadocent haalde. In de afgelopen jaren is ze moeder geworden van twee fantastische dochters, van inmiddels 4 en 6 jaar. Deze ervaring heeft haar enthousiasme voor het werken met zwangere vrouwen aangewakkerd. Haar wens is dat de yogalessen voor zwangeren bijdragen aan vertrouwen en rust in je eigen lichaam. Dat je voelt: “Ik kan dit!” Naast haar passie voor yoga heeft ze de vurige wens om cabaretiere te worden. Om deze ambitie vorm te geven en verder te ontwikkelen volgt ze een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Op het podium heeft ze trouwens ook ontzettend veel aan yoga!
* Telefoon: 06-44207910
* E-mail: suzanne.bunning@gmail.com
Hatha Yoga Nijmegen
Max Crabbendam
Hathayogadocent
Max praktiseert sinds zijn 17e jaar yoga. Hij volgde hiervoor lessen op diverse plaatsen in het land. De afgelopen jaren heeft hij zijn yogabeoefening geïntensiveerd en heeft de stap gezet dit ook door te geven via lessen. Hij is in 2014 afgestudeerd aan de yogadocentenopleiding van de Stichting Yoga en Vedanta. Daarnaast is Max pianodocent en heeft sinds 1986 in Wijchen een goed lopende pianolespraktijk. Max zingt in diverse koren; ook geeft hij optredens en concerten met instrumentalisten, zangers en koren uit de regio.
* Telefoon:024 - 641 54 72
* E-mail: max.crabbendam@planet.nl
Praktijk van Max Crabbendam
Nora van Eenennaam
Yogadocent
In eerste instantie ben ik yoga gaan doen omdat het nieuw was op de sportschool. Lekker fysiek bezig zijn! Maar al gauw kwam ik erachter dat yoga veel meer is dan dat. Yoga is een manier van leven, bewust zijn van je lichaam, van jezelf en van de wereld om je heen. Je gaat op een andere manier kijken en leven. Rustiger, met meer acceptatie. Dichter bij jezelf.
* Telefoon: 06 - 14245697
* E-mail: info@yogavaruna.nl
Yoga Varuna
Carolien Grooten
Power Vinyasa Yoga docent
Wat ik zo fijn vind aan Power Vinyasa Yoga is dat alles mag en niets moet! Vaak precies het omgekeerde van het dagelijkse leven. Al 15 jaar helpt het mij om simpelweg lichter door het leven te gaan (waarmee ik niet suggereer dat alles maar licht is hihi) Inmiddels geef ik 7 jaar les en het is heel fijn als je ziet dat mensen ontdekkingen doen over zichzelf en ‘beter in hun vel’ de deur uitgaan. Om al dat geprakkiseer stil te krijgen heb ik de fysieke inspanning nodig en daarom past deze vorm mij zo goed. Heerlijk hoe concreet Yoga kan werken. Ook mijn energie vind ik erin terug die ik geregeld kwijt ben. Ik zeg wel eens: ‘Ik beoefen Yoga om te voelen dat ik leef!’
* Telefoon: 06 - 13874478
* E-mail: carolien@yoga-licht.nl
Yogalicht
Anna Hendriks
Yogadocente
Anna heeft ruim 25 jaar ervaring en geeft Hatha Yoga. In Arnhem Zuid heeft zij haar eigen Anahata Yogacentrum. In haar lessen verwerkt zij invloeden van andere yoga stromingen, zoals Yin Yoga, Mindful Yoga, Dru Yoga. Yoga brengt verbinding tussen lichaam en geest. Elk deel van je lichaam, elke lichaamsfunctie is verbonden met bepaalde emoties en verlangens. Je lichaam is het geheugen van je persoonlijke levensgeschiedenis. Zo kan de weerstand van je lichaam je veel vertellen over jezelf. Yoga-oefeningen helpen je naar je lichaam te luisteren en werken zo door op emotionele, mentale en spirituele blokkades.
Yoga biedt jou de mogelijkheid om in contact te komen met wie jij in wezen bent. De oefeningen nodigen je uit je eigen grenzen te verkennen en waar mogelijk te verleggen. Je leert je beperkingen liefdevol te accepteren.
* Telefoon: 026 - 3234830
* E-mail: j.hendriks98@chello.nl
Anahata Yogacentrum
Lisethe Janssen
Yogadocente (Power,Flow en Easy flow)
Twintig jaar geleden, na een crisis op het werk, ging het roer bij Lisethe om. Van een wetenschappelijke benadering werd de koers ingezet op gevoel en intuïtie, ervaren, het hart laten spreken. Dat bracht haar, nadat zij al jaren Hatha Yogalessen volgde bij de Yogadocente opleiding van Klaas Stuive (Raja Yoga). Inmiddels heeft ze haar eigen vormen van Yoga ontwikkelt en geeft ze Power Yoga, Flow Yoga en Easy flow Yoga. Ook heeft ze een speciale groep voor mensen met trauma/PTSS. Jouw ervaringen zijn voor haar belangrijker dan techniek en de correcte houding, terwijl zij wel let op de wijze van uitvoering van de houdingen. Wat kom je tegen? Hoe ga je hiermee om? Je lichaam laat jouw beperkingen en mogelijkheden zien en waar je emoties hebt vastgezet. Creëer jij de ruimte om alles wat er is toe te laten? Naast de yogalessen geeft zij Yogamassages en individuele consulten voor meer inzicht bij lichamelijke klachten, (heftige) emotionele reacties en spirituele kwesties.
Tel: 0638157026
lisethejanssen@hotmail.com
Yoga - Mindfulness
Leena Oksanen
Do-In Yogadocent
Leena werkt sinds 2004 als shiatsu-therapeut in haar praktijk en als shiatsu-stoelmasseuse bij bedrijven. Daarnaast geeft zij les in Do-In oefeningen en verzorgt zelfmassage-oefeningen d.m.v. acupressuur.
* Telefoon: 06 - 49 23 1117
* E-mail: leenaoksanen@hetnet.nl
Leena OksanenJanneke Wijdeveld
Kinderyogadocent en Docent woordkunst
Janneke verzorgt vanuit haar bedrijf 'Wortels en Wolken' kinderyoga en woordkunstprojecten. Zij wil kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar hun eigen kracht en creativiteit laten ervaren door middel van beweging, spel, verhaal, visualisaties en creatieve opdrachten. Sinds november 2010 is zij gecertificeerd kinderyogadocent. Momenteel verzorgt Janneke kunsteducatie en kinderyoga op basisscholen voor het Kunstbedrijf Arnhem en sinds kort ook vanuit 'Wortels en Wolken'. Bij Sarvata biedt zij kinderyoga aan (4 tot en met 10 jaar).
* Telefoon: 06 - 19546211
* E-mail: info@wortelsenwolken.nl
Wortels en Wolken
William Yang
Yogadocent
In mijn jonge jaren studeerde ik theologie en menswetenschappen. Later nog eens interreligieuze spiritualiteitsstudies. Maar het meest leerde ik in mijn opleiding tot ziekenverzorgende, waar ik na mijn doctoraal theologie mee begon. In plaats van een dr. titel te behalen door een proefschrift te schrijven koos ik ervoor om ‘broeder’ te worden aan de basis in onze gezondheidszorg. Broeder zijn is nog steeds mijn basis in mijn werk als therapeut op het Taborhuis, maar ook als yoga- en meditatieleraar. Met een Chinese vader en een Nederlandse moeder lag de start van mijn leven op het kruispunt van twee culturen, midden tussen Oost en West in het hartje van Amsterdam. De verbinding van tegenstellingen is een leidend motief in mijn leven geworden. Niet alleen die van Oost en West, maar ook die van de weg naar binnen en die naar buiten – van spiritualiteit en maatschappelijke betrokkenheid. In de cursussen die ik geef ligt het accent op de weg naar binnen. De weg naar buiten ligt in het initiatief dat ik ooit nam om een Taborhuis op te zetten en in mijn werk voor kinderen en ouderen binnen de Tibetaanse vluchtelingen-gemeenschap in India.
* Contact: via het contactformulier op zijn site
William Yang
Mirre van Zanten
Yogadocent
Mirre wil in haar yogalessen het lichaam sterker, ruimer en leniger maken. Dit dient als ingang om tot een dieper en breder bewustzijn te komen, ook in het dagelijks leven. Zij geeft ook individuele consulten en massagecursussen of workshops. Zij is opgeleid in Hatha Yoga (o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte), Ayurvedische massage (Saswitha Stichting, Drs Alaknanda Noa), Meditatie en Healing (beide bij Hen Straver). De meeste ervaring, in de vorm van verruimende en liefdevolle lessen, kreeg zij uit de Babaji Ashram in Loenen.
* Telefoon: 06 - 24164926
* E-mail: mirre.natuurlijke.geneeskunde@gmail.com
Siddhi Yoga

To top