Praten over seks is nog steeds een taboe en de stap naar hulpverlening is vaak ook erg groot. De meeste mensen lopen al jaren met een probleem voordat ze hulp zoeken. Je kunt bij mij terecht met alle vragen op het brede terrein van seksuele gezondheid. Je seksuele gezondheid heeft niet alleen te maken met klachten, zoals bijvoorbeeld pijn bij het vrijen of erectiestoornissen, maar kan ook gaan over een bepaalde seksuele voorkeur waar je vragen over hebt. Ook informatie geven over soa’s, anticonceptie of advies bij ongeplande zwangerschap behoort tot de mogelijkheden bij sekswijs. Ook als je onzeker bent over je lijf of klachten hebt over je menstruatie kun je bij sekswijs terecht.

Wat kun je verwachten
Op mijn spreekuur zorg ik ervoor dat je je op je gemak voelt en in alle vrijheid je vragen kunt stellen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Een eerste gesprek is meestal een intake om samen te kijken wat je exacte hulpvraag is. De behandelingen zijn meestal kortdurend, waarbij de aandacht ligt op het geven van uitleg, acceptatie en normalisatie. Soms is een lichamelijk onderzoek gewenst. Met een stuk uitleg, enkele oefeningen en een aantal gesprekken kun je vaak zelf weer goed verder. Mocht er meer hulp nodig zijn, dan kijken we samen wat de beste optie is.

Voorlichting
Al diverse jaren geef ik voorlichting aan diverse doelgroepen: scholieren, gezondheidsmedewerkers, politici etc. Samen kijken we wat de wensen zijn. Over alle genoemde thema’s op deze website is het mogelijk een voorlichting te verzorgen.
Ook als je specifieke vragen hebt over een ander thema dat met seksuele gezondheid te maken heeft, kun je me benaderen. Mocht ik niet aan je vragen kunnen voldoen, kan ik je ongetwijfeld verwijzen naar een andere hulpinstantie in de regio.

In Sarvata is Nick Hoeken als seksuologisch consulent werkzaam

Nick Hoeken
Nick HoekenSeksuologisch Consulent en Life Coach
Na mijn eerste studie Toegepaste Psychologie in Eindhoven ben ik naar Leuven verhuisd om een master in de Seksuologie te gaan volgen. Sinds januari 2019 maak ik deel uit van de Praktijk voor Seksuologische Therapie te Nijmegen. Dit is een samenwerkingsverband van seksuologen, artsen, psychologen en bekkenfysiotherapeuten.
Voorbeelden van problematieken die ik behandel, zijn onder andere: problemen rond het seksueel verlangen, problemen rond de seksuele opwinding, problemen rond het orgasme, seksuele-pijnproblemen, seksuele ontevredenheid, relatieproblemen, zorgen rond seksuele oriëntatie, genderidentiteitsproblemen en zorgen rond parafiliën/fetishes.
In mijn gesprekken staan betrouwbaarheid, respect en humor centraal. Door mijn ruimdenkende en seks-positieve houding ga ik oordeelloos en open om met mijn cliënten. Ik zie mijzelf als LHBTI+ – friendly en heb weet van wat voor dynamieken in deze groep kunnen spelen.

Je kunt hem bereiken via:
* Telefoon: 06 – 29428666
* E-mail: info@nickhoeken.nl

Ga naar de website van Nick Hoeken