Thura- Tamara Rouw is werkzaam als zen shiatsu therapeut. Zij geeft zen shiatsu therapie, ontspanningsmassages en is tevens do-in yogateacher.

Shiatsu is gebaseerd op een behandeltechniek die al duizenden jaren bestaat en al duizenden jaren zijn werking heeft bewezen. Zen Shiatsu is een stijl binnen de shiatsu traditie gebaseerd op bevindingen van Shizuto Masunaga. Hij combineerde technieken uit de traditionele Japanse massage met de Traditionele Chinese Geneeswijze en westerse kennis over fysiologie en psychologie.

Shiatsu ondersteunt het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Het activeert het lichaamsbewustzijn, versterkt de basisconditie, ontspant en kalmeert. Het werkt op het parasympatisch zenuwstelsel (autonome zenuwstelstel), dat dieper in ons is gelegen en verantwoordelijk is voor rust en ontspanning.

De Traditionele Oosterse Geneeskunde beschouwt alles als een geheel. De mens maakt deel uit van dat geheel, beïnvloedt deze en is er ook van afhankelijk. Dit betekent dat er samenhang is tussen wie iemand is, zijn of haar leefomgeving, hoe hij/zij zich voelt en zijn of haar functioneren. Zen refereert in dit verband aan het belang van houding en intentie (aandacht of aanwezigheid). Ze onderscheidt zich van andere stijlen van Shiatsu door de nadruk die wordt gelegd op de traditionele principes van de Oosterse geneeskunde, het meridiaan concept en de samenwerking tussen de twee handen.

Zen Shiatsu werkt voor onder andere:
stress gerelateerde klachten – allerlei soorten hoofdpijn – stofwisselingsproblemen – het verbeteren van de ademhalingpijnklachten door verkramping – rugklachten -maagklachten – psychosomatische klachten – vermoeidheid – slapeloosheid

Shiatsu geeft gerichte druk met duimen, handen of knieën en werkt met manipulaties/rotaties of strekkingen, waardoor de natuurlijke, inwendige levensenergie (Ki) wordt uitgenodigd te gaan stromen om zo balans te herstellen, ziekte te bestrijden en gezondheid te bewerkstelligen.

Voor Shiatsu Massage kunt u binnen Sarvata terecht bij Thura Rouw

Thura - Tamara Rouw
Thura - Tamara RouwShiatsu therapeut
In 2014 heb ik mijn praktijk opgestart. Ik begon stoel- en shiatsu massages te geven op lokatie. Om meer contact met patiënten en een diepere, intensievere manier van behandelen te kunnen aanbieden volgde ik de HBO Zen Shiatsu opleiding te Amsterdam. In 2018 studeerde ik af op het onderwerp: De meerwaarde van shiatsu bij a-specifieke rugklachten. Verschillende opleidingen gedaan voor stoelmassage en tao-healing.
Shiatsu kan meer voor je betekenen dan een moment voor jezelf. Het kan je een weldadig effect geven, of je laat het gebeuren en stelt het achteraf vast.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06 – 48648760
* E-mail: info@thurashiatsu.nl

Ga naar de website