Is een vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij je door aanraking uitgenodigd wordt om meer in contact te komen met je lichaam. Door met je aandacht in je lijf te komen kun je gaan ervaren wat daar voelbaar is.

Een Holistische massage nodigt je uit om helemaal in het hier en nu aanwezig te zijn en alles te ervaren wat er door de aandachtige aanraking ervaren wil worden. Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van een massage die daar het beste bij past. Om op deze manier met je klacht/pijn, het gevoel in contact te komen, niet om het weg te masseren!
Bewustwording bereik je door door stil te staan bij wat is, niet door te streven naar verandering. Door de inzichten die je hierdoor krijgt ga je beter voelen wat goed is voor jou, leer je beter je grenzen aan te geven en kun je andere keuzes maken.

Lichaamsgerichte begeleiding bij verlies en rouw
Rouw raakt ook altijd in je lichaam. Je lichaam rouwt mee. Praten over je verlies kan zeer helpend zijn, maar je lijf hoort daar ook bij. Aandachtige aanraking en massage kan onder andere helpen om je lijf wat te verzachten. De aanraking alleen kan al iets heel geruststellends hebben. Je kunt leren weer de stevigheid in jezelf te (her)vinden. Jezelf weer te gaan voelen, zodat je jezelf kunt dragen in je proces.
Bewust te worden, door stil te staan precies daar waar jij nu staat. Van daaruit kijken we samen naar wat voor jou ondersteunend kan zijn.
En in dit proces mag alles er Zijn! Alles in jou doet er toe, alles mag gevoeld worden. Niks hoeft weg, anders of via een bepaalde weg. Mildheid, zachtheid en begrip zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten in lichaamsgerichte begeleiding bij rouw.

Holistische massage wordt binnen Sarvata gegeven door Fiona Duppen.

Fiona Duppen
Fiona DuppenHolistisch massagetherapeut
Fiona Duppen is Holistisch massagetherapeut, en richt zich met name op het begeleiden van mensen in een periode van rouw. Zij heeft de vierjarige HBO opleiding Holistische massagetherapie gedaan aan Holos; Massageacademie te Utrecht. Daarnaast heeft ze de opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw, te Amsterdam gevolgd. Ze is aangesloten bij de LVNT, waardoor behandelingen geheel (of gedeeltelijk) vergoed worden wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt.

Je kunt haar bereiken via:
* telefoon: 06 20388614
* email: fiona@massagetherapiepraktijk.nl

Ga naar de website van Fiona Duppen en 'Zijn!'