Danstherapie

Danstherapie is een ervaringsgerichte therapie waarbij je werkt vanuit dans en beweging. Datgene waar je tegen aan loopt of moeite mee hebt, wordt zichtbaar in je lichaam, je houding en je bewegingen. De therapeut kan door dit te observeren zien op welk gebied er problemen zitten. Vervolgens onderzoekt ze samen met jou hoe je dit kan en wil veranderen. Door te dansen en/of te bewegen en te ervaren; op te merken wat er gebeurt, kun je je emoties, gedrag en gedachtes onderzoeken, verwerken en uitwerken. Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt een beter lichaamsbeeld en zelfvertrouwen.

Het gaat er bij danstherapie niet om dat je bewegingen er mooi uitzien. Het is veel belangrijker dat je plezier hebt in wat je doet en dat de manier waarop je beweegt bij jou past en voor jou werkt. En net als bij elke andere bewegingsvorm is het gewoon heel fijn om te doen en voel je je aan het eind van de sessie vaak beter dan toen je binnen kwam. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor mensen met pijn- en vermoeidheidsklachten.

Voor dans- en bewegingstherapie kunt u binnen Sarvata terecht bij Marije Toussaint (Dare to Move).

Marije is ook ook werkzaam als docente Dance & Health en Rots en water trainer.

Ga naar de beschrijving van Dance & Health >>>

Ga naar de beschrijving van Rots en Water >>>

Marije Toussaint
Marije ToussaintDanstherapeute, Rots en Water trainer en docente Dance & Health
Marije Toussaint is opgeleid tot creatief therapeut dans en leerkracht basisonderwijs. Daarnaast heeft zij een aantal cursussen gevolgd bij het Rots en Water instituut Nederland. Zij heeft jarenlang met veel plezier in het onderwijs gewerkt, eerst als danstherapeute, later als leerkracht en Rots en Water trainer. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in sociale weerbaarheid, faalangst, agressieproblematiek, emotieregulatie, ADD/ ADHD en sociaal-emotionele ontwikkeling. Verder is zij ervaringsdeskundige op het gebied van (bewegen met) chronische (whiplash)klachten.
Ze heeft de opleiding tot docente DFH voltooid. Haar passie is mensen van alle leeftijden zover krijgen dat zij weer met plezier gaan dansen en bewegen. Dat zij met nieuwe ogen naar zichzelf kunnen kijken en tevreden zijn met wat ze doen en wie ze zijn. Dat ze met een groter vertrouwen in hun eigen kracht kunnen staan, de wereld in durven gaan en keuzes maken die voor hen juist en passend zijn.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06-14980515
* E-mail: info@daretomove.nl

Ga naar de website van Marije Toussaint en 'Dare to Move'