Yogadocenten

Marieke Broers
KRI gecertificeerd Kundalini Yoga docent
Ik werd bij mijn eerste Kundalini les gegrepen door de krachtige uitwerking van deze yogavorm. In 2014 heb ik de level I opleiding gevolgd bij Gurumarka, aanvankelijk puur uit interesse, maar ik ben les gaan geven en dit blijven doen. Het geeft me steeds opnieuw weer een enorme inspiratie om ermee te mogen werken. Het blijft wonderlijk om te zien en te ervaren hoeveel energie er in beweging kan komen – of juist tot rust- al door 1 Kundalini les. “Het is contact maken met je lichaam, je geest en je gevoel. Yoga helpt om eventjes stil te gaan staan en je weer compleet bewust te worden van wat het allerbelangrijkste is; dat je leeft en dat je er mag zijn, met alles wat er is.” De verscheidenheid aan kriyas, mantra’s en meditaties is enorm, daardoor gaat Kundalini Yoga nooit vervelen. Wees welkom, wees nieuwsgierig en kom het ervaren!
* Telefoon: 06 - 20882262
* E-mail: marieke@beleefyoga.nl
BeleefYoga
Suzanne Bunning
Yogadocente
In 2004 is ze voor het eerst yoga gaan doen, toen ze een manier zocht om beter te kunnen ontspannen. Een jaar later vertrok ze met haar vriendje en haar rugzak voor een paar maanden naar India en Nepal. Op verschillende plekken heeft ze toen lessen gevolgd bij yogi’s. Eenmaal thuisgekomen is ze dan ook de opleiding voor yoga en wijsbegeerte gaan doen bij Saswitha in Bilthoven. Een gedegen opleiding waar ze na drie jaar, in 2008 haar basisdiploma voor yogadocent haalde. In de afgelopen jaren is ze moeder geworden van twee fantastische dochters, van inmiddels 4 en 6 jaar. Deze ervaring heeft haar enthousiasme voor het werken met zwangere vrouwen aangewakkerd. Haar wens is dat de yogalessen voor zwangeren bijdragen aan vertrouwen en rust in je eigen lichaam. Dat je voelt: “Ik kan dit!” Naast haar passie voor yoga heeft ze de vurige wens om cabaretiere te worden. Om deze ambitie vorm te geven en verder te ontwikkelen volgt ze een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Op het podium heeft ze trouwens ook ontzettend veel aan yoga!
* Telefoon: 06-44207910
* E-mail: suzanne.bunning@gmail.com
Hatha Yoga Nijmegen
Max Crabbendam
Hathayogadocent
Max praktiseert sinds zijn 17e jaar yoga. Hij volgde hiervoor lessen op diverse plaatsen in het land. De afgelopen jaren heeft hij zijn yogabeoefening geïntensiveerd en heeft de stap gezet dit ook door te geven via lessen. Hij is in 2014 afgestudeerd aan de yogadocentenopleiding van de Stichting Yoga en Vedanta. Daarnaast is Max pianodocent en heeft sinds 1986 in Wijchen een goed lopende pianolespraktijk. Max zingt in diverse koren; ook geeft hij optredens en concerten met instrumentalisten, zangers en koren uit de regio.
* Telefoon:024 - 641 54 72
* E-mail: max.crabbendam@planet.nl
Praktijk van Max Crabbendam
Nora van Eenennaam
Yogadocent
Nora doet sinds 2001 aan Poweryoga. Zij volgde een docentenopleiding Poweryoga. Ook deed zij een Mindfulness-training en nu schoolt zij zich in Yin Yoga. Wat haar zo in Yoga aantrekt? De totaliteit van de ervaring: lichamelijke en geestelijke kracht, balans en rust. Het komt bijna vanzelf als je regelmatig oefent, ongeacht je achtergrond of niveau. Tijdens haar lessen staat zij stil bij techniek, meditatie en het bewust voelen van je eigen lichaam. Luister naar je lichaam, dan luister je naar je diepere zelf.
* Telefoon: 06 - 14245697
* E-mail: info@yogavaruna.nl
Yoga Varuna
Carolien Grooten
Power Vinyasa Yoga docent
Wat ik zo fijn vind aan Power Vinyasa Yoga is dat alles mag en niets moet! Vaak precies het omgekeerde van het dagelijkse leven. Al 15 jaar helpt het mij om simpelweg lichter door het leven te gaan (waarmee ik niet suggereer dat alles maar licht is hihi) Inmiddels geef ik 7 jaar les en het is heel fijn als je ziet dat mensen ontdekkingen doen over zichzelf en ‘beter in hun vel’ de deur uitgaan. Om al dat geprakkiseer stil te krijgen heb ik de fysieke inspanning nodig en daarom past deze vorm mij zo goed. Heerlijk hoe concreet Yoga kan werken. Ook mijn energie vind ik erin terug die ik geregeld kwijt ben. Ik zeg wel eens: ‘Ik beoefen Yoga om te voelen dat ik leef!’
* Telefoon: 06 - 13874478
* E-mail: carolien@yoga-licht.nl
Yogalicht
Leena Oksanen
Do-In Yoga en Yoga Nidra docent en Shiatsu Therapeut
14 jaar geleden kwam ze in aanraking met shiatsu en het voelde als thuiskomen. De rust en diepe ontspanning die ze ervoer tijdens de shiatsu behandeling brachten haar terug in haar oorsprong. Ze begon daarom aan de shiatsu basisopleiding bij Shiatsu in Bedrijf te Arnhem. Daarna is ze zich verder gaan verdiepen in Oosterse geneeskunde en heeft de opleiding bij Qing Bai te Nijmegen tot shiatsu therapeut gevolgd en in 2009 voltooid. Een belangrijk onderdeel van de shiatsu is Do-In. Dit is een Japanse bewegingskunst waarbij strekkingen en zelfmassages de energie in het lichaam laten stromen. Do-In is een vorm van yoga en een mooie manier om spanningen kwijt te raken en je energieker te voelen. Als shiatsu therapeut en Do-In Yoga docent leert ze mensen hoe ze met hulp van Do-In oefeningen zelf hun klachten kunnen verminderen en spanning en pijn kunnen verlichten. Gaandeweg is ze zich steeds meer op Do-In Yoga gaan richten en heeft daarvoor aanvullende opleidingen gevolgd. Ze is geregistreerd bij de Do-In School waar ze regelmatig bijscholingen volgt.
* Telefoon: 06 - 49 23 1117
* E-mail: leenaoksanen@hetnet.nl
Leena OksanenCarolien Slooff
KRI gediplomeerd Kundalini yogadocent
Tijdens een Karateles leerde ik de Zonnegroet en ontdekte yoga. De vuurademhaling leidde mij naar Kundalini yoga en ik verdiepte mij in deze yogastijl. Ik houd van het dynamische & creatieve karakter van de oefeningen, de nadruk op ademhaling en het rijke aanbod aan (mantra) meditaties. Naast mijn lessen in Sarvata geef ik les op diverse andere locaties. Ik heb de Kundalini yoga docentenopleiding level 1 van 2004 tot 2008 bij Michon Centrum gedaan. Hiernaast volgde ik de module Stress en Vitaliteit van level 2 en deed ik cursussen in Tibetaanse en Vipassana meditatie, dynamische Hatha yoga, Sivananda yoga en Meridiaanyoga. In September 2018 ben ik een opleiding Vinyasa yoga bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam gestart. Het lesgeven geeft mij een continue, plezierige ervaring. Ik word geleid door toewijding, levenslust en discipline. Je bent van harte welkom!.
* Telefoon: 06 - 30446213
* E-mail: slooffcarolien@gmail.com
Kundalini Yoga NijmegenJanneke Wijdeveld
Kinderyogadocent en Docent woordkunst
Janneke verzorgt vanuit haar bedrijf 'Wortels en Wolken' kinderyoga en woordkunstprojecten. Zij wil kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar hun eigen kracht en creativiteit laten ervaren door middel van beweging, spel, verhaal, visualisaties en creatieve opdrachten. Sinds november 2010 is zij gecertificeerd kinderyogadocent. Momenteel verzorgt Janneke kunsteducatie en kinderyoga op basisscholen voor het Kunstbedrijf Arnhem en sinds kort ook vanuit 'Wortels en Wolken'. Bij Sarvata biedt zij kinderyoga aan (4 tot en met 10 jaar).
* Telefoon: 06 - 19546211
* E-mail: info@wortelsenwolken.nl
Wortels en Wolken
William Yang
Yogadocent
In mijn jonge jaren studeerde ik theologie en menswetenschappen. Later nog eens interreligieuze spiritualiteitsstudies. Maar het meest leerde ik in mijn opleiding tot ziekenverzorgende, waar ik na mijn doctoraal theologie mee begon. In plaats van een dr. titel te behalen door een proefschrift te schrijven koos ik ervoor om ‘broeder’ te worden aan de basis in onze gezondheidszorg. Broeder zijn is nog steeds mijn basis in mijn werk als therapeut op het Taborhuis, maar ook als yoga- en meditatieleraar. Met een Chinese vader en een Nederlandse moeder lag de start van mijn leven op het kruispunt van twee culturen, midden tussen Oost en West in het hartje van Amsterdam. De verbinding van tegenstellingen is een leidend motief in mijn leven geworden. Niet alleen die van Oost en West, maar ook die van de weg naar binnen en die naar buiten – van spiritualiteit en maatschappelijke betrokkenheid. In de cursussen die ik geef ligt het accent op de weg naar binnen. De weg naar buiten ligt in het initiatief dat ik ooit nam om een Taborhuis op te zetten en in mijn werk voor kinderen en ouderen binnen de Tibetaanse vluchtelingen-gemeenschap in India.
* Contact: via het contactformulier op zijn site
William Yang
Miranda van Zanten
Yogadocent
Miranda wil in haar yogalessen het lichaam sterker, ruimer en leniger maken. Dit dient als ingang om tot een dieper en breder bewustzijn te komen, ook in het dagelijks leven. Zij geeft ook individuele consulten en massagecursussen of workshops. Zij is opgeleid in Hatha Yoga (o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte), Ayurvedische massage (Saswitha Stichting, Drs Alaknanda Noa), Meditatie en Healing (beide bij Hen Straver). De meeste ervaring, in de vorm van verruimende en liefdevolle lessen, kreeg zij uit de Babaji Ashram in Loenen.
* Telefoon: 06 - 24164926
* E-mail: mirre.natuurlijke.geneeskunde@gmail.com
Siddhi Yoga

To top