Rots en Water is een psychofysieke sociale weerbaarheidstraining. Dat wil zeggen dat je leert door eerst te doen en (vooral) te bewegen en daar dan vervolgens over (na) te praten. Het is ontwikkeld voor kinderen en jongeren, maar ook toepasbaar voor vele andere doelgroepen. In de training werk je op een actieve, fysieke en speelse manier aan allerlei sociale en communicatieve vaardigheden.

Je leert op een goede manier op te komen voor jezelf en rekening te houden met een ander. Je leert je energie en emoties te beheersen of juist in te durven zetten en te uiten. Je leert hoe je iets of iemand kunt negeren en hoe je beter op je werk en op de les kunt letten. Je leert hoe je rustig kunt worden én kunt blijven. Je leert ook hoe je stevig kunt staan en duidelijk NEE kunt zeggen als je iets niet wil. Je leert met anderen samen te spelen, te werken en te leven. Kortom; je gaat je rustiger, sterker en zekerder voelen.

U(w) kind kan voor een Rots en Water training binnen Sarvata terecht bij Marije Toussaint (Dare to Move).

Marije is ook ook werkzaam als danstherapeut en docente Dance & Health.

Ga naar de beschrijving van Dance & Health >>>

Ga naar de beschrijving van Rots en Water >>>

Marije Toussaint
Marije ToussaintDanstherapeute, Rots en Water trainer en docente Dance & Health
Marije Toussaint is opgeleid tot creatief therapeut dans en leerkracht basisonderwijs. Daarnaast heeft zij een aantal cursussen gevolgd bij het Rots en Water instituut Nederland. Zij heeft jarenlang met veel plezier in het onderwijs gewerkt, eerst als danstherapeute, later als leerkracht en Rots en Water trainer. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in sociale weerbaarheid, faalangst, agressieproblematiek, emotieregulatie, ADD/ ADHD en sociaal-emotionele ontwikkeling. Verder is zij ervaringsdeskundige op het gebied van (bewegen met) chronische (whiplash)klachten.
Ze heeft de opleiding tot docente DFH voltooid. Haar passie is mensen van alle leeftijden zover krijgen dat zij weer met plezier gaan dansen en bewegen. Dat zij met nieuwe ogen naar zichzelf kunnen kijken en tevreden zijn met wat ze doen en wie ze zijn. Dat ze met een groter vertrouwen in hun eigen kracht kunnen staan, de wereld in durven gaan en keuzes maken die voor hen juist en passend zijn.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06-14980515
* E-mail: info@daretomove.nl

Ga naar de website van Marije Toussaint en 'Dare to Move'