Perfect Pilates

Pilates is een training voor het hele lichaam of zoals dat mooi heet: voor Body& Mind. Het is een trainingsvorm, waarbij wordt teruggegaan naar alle natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens die wij in ons dagelijks leven gebruiken. De kracht zit vooral in de eenvoud en de combinaties van de bewegingen.


De 5 principes van Perfect Pilates:
1. Concentratie: Alle bewegingen worden geconcentreerd uitgevoerd met volledige aandacht bij elke  spiergroep die wordt aangespannen. Dit zorgt voor een beter houding en bewegingsgevoel
2. Beheersing: Alle bewegingen worden beheerst uitgevoerd. Dus geen slordige en slappe bewegingen. Een slordig uitgevoerde beweging is blessuregevoeliger dan een beheerst uitgevoerde beweging.
3. Centrum: De stabiliteit en stevigheid van het lichaam wordt niet alleen bepaald door de kracht van je armen en benen , maar bovenal door de kracht van je centrum (powerhouse/core). Dit is het gebied rond de onderrug en de onderbuik. Dit spierkorset wordt gevormd door de diepe rugspieren, de dwarse en schuine buikspieren, de bekkenbodem en het middenrif.  Dit centrum moet altijd gestabiliseerd worden voordat bewegingen met armen en benen uitgevoerd worden.
4. Nauwkeurigheid: Elke beweging heeft een bepaald doel.: bepaalde spierketens activeren in een bepaalde richting met een bepaalde hoeveelheid spanning. De bewegingen worden nauwkeurig uitgevoerd om dit doel te bereiken.
5. Ademhaling: Ademen is noodzakelijk om te kunnen functioneren. De meeste mensen zijn geneigd tijdens oefenen hun adem vast te zetten. Om dit te voorkomen is ademinstructie een belangrijk onderdeel.

Wat kun je bereiken met de oefeningen?
- een strakke buik en billen
- een mooi sportief lijf met slanke spieren
- een sterke en soepele rug (minder rugpijn)
- meer lenigheid en flexibiliteit
- stabieler en meer ontspannen in je lijf
- lekkerder in je vel
- rompstabiliteit (corestability)

 

Kosten: 11 lessen: € 99,-.  Gratis proefles.

 

Klik hier voor het lesroosterMeer informatie over Perfect Pilates: www.perfectpilates.nl

 

Marlies Wouters biedt Pilates aan in Sarvata.
Neem contact op via telefoonnummer: 0619690241  of e-mail: marlieswouters@kabelfoon.net