Mindfulness (door Praktijk Bodhi)

Start woensdag 25 januari: Mindfulnesstraining voor tieners.

Mindful you! is een Mindfulnesstraining voor tieners tussen de 12+ en 15 jaar. Dus merk je dat jouw zoon of dochter moeite heeft met het omgaan met emoties of slecht kan omgaan met schooldruk en het plannen van huiswerk, zijn er vaak ruzies thuis of op school, wordt er gepiekerd en slecht geslapen? Of zit je kind niet lekker in zijn lijf of in de groep?  Kijk dan of Mindful You! iets voor hem of haar kan betekenen!


Start: woensdag 25 januari 2017

Tijdstip: 17.00 tot 18.00 uur.

Kosten: 225,- €

Heb je interesse? Mail me dan!: info@praktijkbodhi.com

Kijk voor meer info op: Praktijk Bodhi

 

 

 Mindfulness werkt positief bij

- hooggevoeligheid
- onzekerheid
- angsten
- slaapproblemen
- concentratieproblemen
- omgaan met boosheid
- hyperactiviteit
- faalangst


Mijn naam is Merel Fokkema (1975). Ik ben in 1996 afgestudeerd als maatschappelijk werker in de jeugdzorg, daarna heb ik veel gereisd, op diverse plekken gewerkt en andere levenservaring opgedaan waaronder moeder geworden van twee prachtige kinderen. In 2007 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de UvA (Drs.).

In 2007 kwam ik in aanraking met Mindfulness. Ik wist direct dat dit de ontbrekende schakel was in mijn werk en leven. In 2010 startte ik met de post doctorale opleiding MBSR/MBCT trainer aan het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness. Na twee jaar had ik mijn diploma en was ik officieel Mindfulness trainer.

In mijn in 2011 opgezette praktijk combineer ik de kennis uit mijn opleidingen met mijn levenservaring.  Ik word gevoed door mijn collega's en mensen als Jack Kornfield, Tara Brach, Kristin Neff, Christina Feldmann, Frits Koster en Rob Brandsma. Ik geef opvoedingsondersteuning, begeleidende gesprekken aan volwassenen en kinderen, Mindfulness & Compassie trainingen, zowel individueel als groepsgewijs.

In 2015 heb ik de My Mind (advanced teacher trainer) gevolgd bij Uva minds You; Academisch Trainingscentrum. Deze opleiding is gericht op het geven van Mindfulness aan kinderen en tieners met ADHD en ASD en Mindful Parenting trainingen aan de ouders van deze kinderen.

Binnen Sarvata geef ik Mindfulnesstrainingen aan kinderen, tieners ouders en volwassenen. Deze kunnen zowel groepsgewijs als individueel gevolgd worden. Verder verzorg ik af en toe blokken Mindfulnessmeditatie. Ik ben aangesloten bij het VMBN (Vereniging voor Mindfulnesstrainers van België en Nederland) en ben categorie 1 Mindfulnesstrainer.

 

 

 

Mindfulness ( door de MindfulnessFabriek)

Mindfulness draait om het ontwikkelen van milde aandacht in het hier en nu. Binnen een gestructureerd wetenschappelijk onderbouwd programma krijg je oefeningen aangereikt om meer inzicht te krijgen in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je leert beter om te gaan met (negatieve) gedachten - emoties en je leert beter te luisteren naar je lichaam. Hiermee kan je geleidelijk je stress afbouwen om tot meer ontspanning en acceptatie te komen. Zo kan meer genieten van wat het leven dagelijks te bieden heeft en tijdiger adequater omgaan met uitdagingen die zich in het moment presenteren.


Bij De MindfulnessFabriek trainen we in kleine tot middelgrote groepen met maximale aandacht voor jou. De training vindt plaats in een prettige open sfeer met respect voor ieders behoeften en grenzen. Daarnaast begeleiden en bewaken de mindfulnesstrainers met empathie en deskundigheid het groepsproces. Ook een individuele training behoort tot de mogelijkheden.
In een voorgesprek met de trainer krijg je heldere informatie over de inhoud en opbouw van de training.


Het 8-weekse programma:
•    bewust worden van je patronen
•    bewust worden van je reacties
•    grenzen verkennen
•    mindfulness en stress
•    acceptatie en bewuste actie
•    hoe om te gaan met (pieker) gedachten
•    goed voor jezelf zorgen
•    mindfulness integreren

We trainen in kleine tot middelgrote groepen met maximale aandacht voor jou. De training vindt plaats in een prettige open sfeer met respect voor ieders behoeften en grenzen. Daarnaast begeleidt en bewaakt de trainer met empathie en deskundigheid het groepsproces. Ook een individuele training of een coachingstraject behoren tot de mogelijkheden.


Rooster groepstrainingen
Dinsdagavond van 19:15 uur tot 21:45 uur
Vrijdagochtend van 09:15 uur tot 11:45 uur.
De training omvat acht bijeenkomsten plus een gratis bij te wonen stiltedag op zondag.

Kijk voor de actuele agenda op: mindfulnessfabriek.nl/nijmegen#agenda

 

Door: Kamiel Reiss

Vragen of aanmelden? : via website: mindfulnessfabriek.nl/nijmegen
Tel: 06 510 88 944
Mail: info@mindfulnessfabriek.nl

 

 

 

Let’s GO Mindful! in 2017: Miniretraite van een dag

Zondag 9 april (en/of zaterdag 8 juli)  2017

Tijd: 10.00 – 16.00 uur. Kom voor je eigen rust om 9.45 uur om even te settelen.

Door wie: Mindfulness trainers Esther Go en Hedwig Smit m.m.v. Wendy Willemsen die een verrassende klankschalen sessie zal verzorgen en Wendy van Eck, Peter Rijcken en Titia van der Werf die een stoelmassage kunnen aanbieden.

Kosten: € 35,-

 

De Stiltedag van GO Mindful! is als een miniretraite. Een dag waarop je jezelf centraal stelt. Een dag zonder het gebruikelijke appèl van de buitenwereld: je partner, kind(eren), collega’s etc. Hoe gevoeliger je bent voor dat appèl, des te belangrijker het is om af en toe voor jezelf te kunnen en willen kiezen. Om goed voor jezelf te zorgen! Om even niks te moeten en om alleen maar te ‘zijn’. Om op te laden..
Naast de gelegenheid om jezelf te verwennen met de nodige rust en aandacht, is deze dag ook een mooie kans om je aanwezige kennis over Mindfulness op te frissen en te verdiepen.


Voor wie: voor iedereen die het zichzelf gunt, om even uit de hectiek van alledag te stappen en een dag ‘met zichzelf’ door te brengen; enige ervaring met mediteren is aan te bevelen.                  


Meenemen: soepel zittende kleding, warme sokken of sloffen, waterflesje en als je wilt je eigen meditatiekussen of –bankje (er zijn voldoende materialen aanwezig).

Programma: tijdens het gehele programma wordt Stilte in acht genomen. Dit betekent: niet spreken of gebaren maken naar elkaar, niet schrijven en geen gebruik maken van telefoon o.i.d. De aandacht is volledig op jezelf gericht; anderen voelen zich hierdoor ook vrij om de aandacht bij zichzelf te houden. Mindfulness-oefeningen wisselen elkaar af; de trainers zullen hierbij uiteraard wel spreken. De vegetarisch lunch gebruiken we eveneens in stilte. Na het eten kun je voor jezelf een stiltewandeling maken in de buurt of gebruik maken van een verwen-stoel-massage.


Kosten: € 35,- per keer (dit is inclusief lunch). Gaarne contant te betalen bij aankomst. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor een eventuele stoelmassage tijdens de middagpauze.

 

Opgeven: Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@gomindful.nl


De Stiltedag gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

 

Meer info: www.gomindful.nl