HypnoBirthing®
Als vader of moeder is het zo belangrijk dat je je gevoel volgt. Jouw gevoel weet wat goed is voor je kindje. En dit begint al bij de geboorte. Door de HypnoBirthing® cursus ga je leren op jullie gevoel te vertrouwen tijdens de geboorte.

“Een ‘perfecte’ bevalling kan ik je niet garanderen, maar ik kan je wel beloven dat de kans op een fijne, ontspannen bevalling met HypnoBirthing een stuk groter wordt.”

HypnoBirthing®
Bevallen met behulp van hypnose; oftewel diepe, gefocuste onspanning. Zwangere vrouwen leren i n deze cursus samen met hun partners (of alleen) hoe ze deze diepe ontspanning kunnen toepassen om de bevalling fijner te laten verlopen. Geen Rasti Rostelli-achtige taferelen, maar praktische oefeningen waarbij het lichaam als het ware getraind wordt om met heel weinig moeite, toch diep te ontspannen.

Waarom
Deze ontspanning maakt dat vrouwen hun lichaam kunnen volgen tijdens de geboorte en dat hun lichaam haar werk goed kan doen. Want een gespannen lichaam zorgt voor verkrampte baarmoederspieren en een moeizame en erg pijnlijke bevalling. Daarentegen zorgt een ontspannen lichaam voor baarmoederspieren die hun werk juist wel heel goed kunnen doen en voor de aanmaak van hormonen die de bevalling bevorderen en de pijn en het ongemak doen afnemen.

Wat nog meer
De cursus bevat nog veel meer dan alleen manieren om te ontspannen. De deelnemers krijgen veel informatie over wat te verwachten, thuis of in het ziekenhuis, informatie over wat het lichaam allemaal doet om het voor de vrouw zo makkelijk mogelijk te maken, hoe je je lijf kunt helpen, het maken van een geboorteplan, ademhalingstechnieken om met de weeën mee te werken, hoe je zelf de regie kunt houden over de geboorte en wat de partner (of iemand anders die bij de geboorte aanwezig is) hierin kan betekenen, en nog meer.

Resultaat
Dit alles zorgt ervoor dat zowel de vrouwen als de partners met veel vertrouwen naar de bevalling toeleven en rustig blijven tijdens de geboorte. Met als resultaat dat vrouwen die de originele HypnoBirthing® cursus van vijf lessen van 2,5 tot 3 uur gevolgd hebben, ook daadwerkelijk gemakkelijker, rustiger en met minder pijn en minder kans op ingrepen bevallen. En het allerbelangrijkste, de ouders kijken met een goed gevoel terug op die o zo belangrijke gebeurtenis in hun leven; de geboorte van hun kindje!

Wanneer
De cursus wordt gegeven op de zondagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur door door Chantal Bruijsten van Gevoelenzo. Kijk voor meer informatie en de actuele data en kosten op www.gevoelenzo.nl/hypnobirthing