Fertiliteitsboost

Voor vrouwen met een nog onvervulde kinderwens

Een onvervulde kinderwens met eventuele vruchtbaarheidsbehandelingen kan enorm stressvol zijn. En juist die stress is zo slecht voor de vruchtbaarheid. In de Fertiliteitsboost cursus leren vrouwen hoe ze meer ontspanning en rust in hun leven kunnen krijgen. En hoe ze ondanks het verdriet en de heftigheid bij zichzelf kunnen blijven en misschien zelfs kunnen groeien als persoon.

Inhoud cursus
In de lessen behandelen we onderwerpen zoals de invloed van stress en ontspanning, de invloed van de darmen en op de vruchtbaarheid, hoe je de kinderwens er kunt laten zijn zonder dit af te willen dwingen, etc.

We maken gebruik van fertiliteitsyoga, zowel voor de ontspanning als om de vruchtbaarheid te vergroten, van diepe ontspanningsoefeningen en oefeningen die vrouwen helpen om te gaan met alle emoties en gevoelens die bij een (nog) onvervulde kinderwens komen kijken.

Positiviteit én ruimte voor verdriet
Het hebben van een onvervulde kinderwens is voor veel mensen een rollercoaster van emoties. Hoop, verlangen, verdriet, geluk, angst en teleurstelling, het wisselt zich vaak in een snel tempo af. Tijdens de cursus leren vrouwen om positief in dit zware proces te blijven staan. Zichzelf niet te verliezen of misschien zichzelf zelfs terug te vinden. Te kunnen groeien, ondanks of misschien zelfs dankzij, deze zware tijd. Maar toch is er ook ruimte voor het verdriet, de angst of de teleurstellingen, die onlosmakelijk verbonden zijn aan een groot verlangen dat (nog) niet in vervulling is gegaan.

Vergroten van de vruchtbaarheid
We gaan specifiek in op veel voorkomende oorzaken van een verminderde vruchtbaarheid en de cursisten krijgen oefeningen en kennis om de kans op een zwangerschap te vergroten. Dit kan zowel los van behandelingen in het ziekenhuis of naast vruchtbaarheidsbehandelingen.

Herkenning en erkenning
De cursus wordt gevolgd door allemaal vrouwen met een onvervulde kinderwens. Hierdoor ervaren deze vrouwen dat ze zeker niet de enigen zijn. Wie wil mag haar ervaringen delen.  

Door wie?
De cursus wordt gegeven door Chantal Bruijsten van Zwanger worden enzo en van Gevoelenzo. Naast haar professionele ervaring als coach, therapeut, fertiliteitsyoga coach en cursusleidster, heeft Chantal op persoonlijk vlak zelf ervaren wat het is om langdurig een onvervulde kinderwens te hebben.

Praktisch
De cursus wordt gegeven bij Sarvata in vijf lessen van 2 uur op de zaterdag of zondag. Kijk voor meer informatie op www.zwangerwordenenzo.nl