Do-In Yoga

Do-In betekent letterlijk ‘de weg naar binnen’, naar innerlijke groei en lichamelijk bewustzijn. Do-In Yoga is een eeuwenoude oosterse oefenkunst. Bepaalde houdingen en strekkingen zijn vergelijkbaar met yoga. Deze maken de levensenergie (ki) vrij waardoor spanningen en stijfheid verdwijnen. De energie gaat weer stromen in het lichaam. Bewuste en diepe ademhaling vanuit de onderbuik (het centrum van de kracht) ondersteunen alle bewegingen en reinigen het lichaam. Do-In is een vorm van zelftherapie waarbij massageoefeningen en drukpunten (van acupressuur) worden gebruikt. Het lichaam herstelt zichzelf en komt weer in balans.

Wat zijn de effecten van Do-In? ?
Do-In Yoga oefeningen werken preventief en ondersteunen gezonder leven. Do-In  kan bestaande klachten verlichten of laten verdwijnen. De oefeningen zorgen voor een warm en prettig gevoel in het lichaam. Het lichaam wordt leniger en de gewrichten worden soepeler.

Voor wie is Do-In geschikt? ?
Do-In is geschikt voor iedereen. De oefeningen doe je geconcentreerd, met een rustige ademhaling. Er wordt rekening gehouden met wat je lichaam aan kan. Met de partneroefeningen help je elkaar, je gebruikt elkaars lichaam als steun. Hierdoor heb je meer profijt van strekkingen en massageoefeningen.


Vanaf anuari 2017
Woensdag avond van 19:20 tot 20:35 uur in de grote groepsruimte
Een les duurt 75 minuten.
De cursus duurt van 4 januari  t/m 28 juni 2017.
Voor 24 lessen betaal je € 228,-.  
Je kunt later instromen dan betaal je ook € 9,50- per les voor de resterende periode.
- één losse les kost € 11,-, een proefles kost € 5,-.


 

 Do-In Yoga introductie cursus voor senioren

Waarom is Do-In Yoga geschikt voor senioren?
Bij het ouder worden gaat het lichaam vaak meer beperkingen geven. Een aangepaste vorm van Yoga is dan op zijn plaats. De Do-In Yoga cursus voor senioren bevordert de vitaliteit en daarmee de kwaliteit van  het leven. De oefeningen vergroten het zelfvertrouwen door het lichaam meer balans, flexibiliteit en kracht te geven. De houdingen zijn speciaal aangepast voor mensen die al wat ouder zijn.

Vanaf januari 2017
Donderdag ochtend van 10:00-11:15 uur, in de kleine groepsruimte.
Een les duurt 75 minuten.
De cursus duurt van 9 februari t/m 20 maart 2017.
Introductieprijs voor 10 lessen € 80,-.
Tijdens de carnavalsvakantie op donderdag 1 maart 2017 is er geen les.

 

 

 


Kom ervaren wat Do-In voor jou kan betekenen!

Ik werk sinds 2004 als shiatsu-therapeut in mijn praktijk en als shiatsu-stoelmasseuse bij bedrijven. Daarnaast geef ik les in Do-In oefeningen en verzorg zelfmassage oefeningen d.m.v. acupressuur.
Je kunt meer informatie opvragen via: leenaoksanen@hetnet.nl  of 06 – 49231117
Website: www.shiatsu-oksanen.nl