Dansen met Parkinson, MS en Reuma, of met een andere chronische klacht zoals WAD en fibromyalgie.

Als je wordt geconfronteerd, of moet (leren) leven met chronische klachten, kan het juist dàn helend zijn om (weer) goed in beweging te komen en om dit samen met anderen te doen.
Bewegen kan helpen je klachten te verminderen en verdere achteruitgang te vertragen. Het brengt je lichaam weer op gang, verwarmt je spieren, houdt je soepel en zorgt voor de aanmaak van díe hormonen die kalmerend en pijnstillend werken. Het helpt je daarnaast óók om positief te blijven en te kijken naar wat er allemaal nog wél mogelijk was.
Dansen geeft nieuwe energie en verbetert je humeur, het helpt je te ontspannen en weer contact te maken met je eigen lichaam. Het stelt je in staat je eigen kracht te hervinden, uithoudingsvermogen te ontwikkelen en je balans te trainen.

Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die zich wil laten inspireren om te (blijven) bewegen en hiervan te genieten. Centraal staat hoe jij als persoon kunt bewegen en dansen. Je wordt uitgedaagd verder te kijken dan je beperkingen en te onderzoeken wat je allemaal nog wel kunt doen. Zodat ook jij weer in je eigen kracht kan gaan staan.

U kunt voor een danscursus binnen Sarvata terecht bij Marije Toussaint (Dare to Move).

Marije is ook ook werkzaam als danstherapeut en Rots en water trainer.

Ga naar de beschrijving van Danstherapie >>>

Ga naar de beschrijving van Rots en Water >>>

Marije Toussaint
Marije ToussaintDanstherapeute, Rots en Water trainer en docente Dance & Health
Marije Toussaint is opgeleid tot creatief therapeut dans en leerkracht basisonderwijs. Daarnaast heeft zij een aantal cursussen gevolgd bij het Rots en Water instituut Nederland. Zij heeft jarenlang met veel plezier in het onderwijs gewerkt, eerst als danstherapeute, later als leerkracht en Rots en Water trainer. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in sociale weerbaarheid, faalangst, agressieproblematiek, emotieregulatie, ADD/ ADHD en sociaal-emotionele ontwikkeling. Verder is zij ervaringsdeskundige op het gebied van (bewegen met) chronische (whiplash)klachten.
Ze heeft de opleiding tot docente DFH voltooid. Haar passie is mensen van alle leeftijden zover krijgen dat zij weer met plezier gaan dansen en bewegen. Dat zij met nieuwe ogen naar zichzelf kunnen kijken en tevreden zijn met wat ze doen en wie ze zijn. Dat ze met een groter vertrouwen in hun eigen kracht kunnen staan, de wereld in durven gaan en keuzes maken die voor hen juist en passend zijn.

Je kunt haar bereiken via:
* Telefoon: 06-14980515
* E-mail: info@daretomove.nl

Ga naar de website van Marije Toussaint en 'Dare to Move'