KIK Training

Op woensdag 29 oktober 2014 starten Eefje Kuhlmann en Anoek van Korlaar in Sarvata met het geven van KIK Training. De training is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met als doel om kinderen weerbaarder te maken en meer zelfvertrouwen te geven. De training is gebaseerd op de Rots en Water methodiek. Naast de fysieke rots en wateroefeningen leren kinderen ook om mentaal weerbaarder te worden. Met behulp van het gggg-model leren zij om gedachten op een positieve manier te sturen. Ook wordt er gewerkt aan de verbale vaardigheden van kinderen d.m.v. kringgesprekken en rollenspel. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening en huiswerk. De KIK Training bestaat uit 10 groepsbijeenkomsten van elk 1,5 uur. Dit zijn 8 groepsbijeenkomsten voor het kind en 2 voor de ouders/verzorgers. Een bezoekje aan onze website www.kiktraining.nl geeft meer informatie over de inhoud van ons programma.

 

 

 

Mijn naam is Eefje Kuhlmann (1981). Sinds 2002 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker en pedagoog binnen de (jeugd)hulpverlening. Ik heb zowel individueel als groepsgewijs veel ervaring opgedaan in het werken met volwassenen, kinderen en gezinnen. Ik sta geregistreerd in het Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk Werkers.
In de opvoeding en tijdens het opgroeien van kinderen vind ik het van wezenlijk belang dat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige mensen met zelfvertrouwen. Weerbaarheid, sociale en communicatieve vaardigheden en het bewust worden van je eigen lichaam en gevoelens zijn hierbij van grote waarde. Het spelenderwijs ontwikkelen van deze vaardigheden in een groepsproces vind ik belangrijk omdat kinderen veel van elkaar kunnen leren. Met veel plezier heb ik op mijn huidige werkplek een sociale vaardigheidstraining en faalangstreductietraining gegeven. Mijn enthousiasme wil ik tijdens de KIK Training graag op de kinderen overbrengen.

 

 

 

Mijn naam is Anoek van Korlaar (1981). Vanaf 2005 ben ik werkzaam in het (speciaal)basisonderwijs en heb ervaring met alle leeftijdsgroepen. Naast het lesgeven in het basisonderwijs houd ik me bezig met acteren. In 2008 heb ik de acteeropleiding bij de Acteerstudio in Den Haag afgerond. Door mijn ervaring met acteren weet ik hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van hoe je jezelf presenteert en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen. Tijdens de KIK Training denk ik deze kennis duidelijk over te kunnen brengen op de kinderen. Vooral het fysieke leren, doen en ervaren van de training spreekt me aan. Met veel enthousiasme heb ik dan ook de Rots en Water-cursus gevolgd. Ik wil kinderen in onze training laten ervaren dat er een verbinding is tussen denken, voelen en zijn.